יום שלישי, 25 ביוני 2019, כ"ב סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

דת ומסורת במבשרת ציון

בשר וחלב בכלים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

הרב אליהו חיים פנחסי

שפך מים רותחים ממיחם (פרווה) ישירות לתוך הסיר שמתבשל בו בשר, ורוצה להשתמש אחר כך עם שאר המים שבמיחם לצורך הכנת קפה עם חלב או הכנת דייסה לתינוק וכדומה, אם מרחיק את הסיר מהמיחם, באופן שהאדים העולים מהסיר לא יגיע לברז של המים במיחם אלא יתפשטו לצדדים, מותר להשתמש אחר כך עם המים שבמיחם לצורך הכנת קפה עם חלב.
אף באופן שהזיעה העולה מהקדירה של בשר מגעת עד למיחם, מאחר שאין הזיעה חמה כשיעור 'יד סולדת', מותרים המים אחר כך לשימוש לצורך הכנת קפה עם חלב.
מאכל פרווה שקיבל זיעה בשרית כגון, שהונח מעל מאכל בשרי בעודו בתנור וכדומה, ועלו 'אדים' חמים מן המאכל הבשרי על המאכל הפרווה, אסור לאכול את הפרווה עם חלב אך אין צריך המתנה של שש שעות. ויש מחמירים במקום סגור שאין לאדים מקום להתפזר, שהזיעה נחשב כבישול ממש וצריך להמתין שש שעות לאחר אכילת הפרווה.
קולט אדים הנמצא על גבי הכיריים, אין לחוש שמא הזיעה העולה מתבשיל בשר המתבשל תחת הקולט תבלע טעם חלב מבישול שבישלו שם קודם לכן ותחזור ותאסור את תבשיל הבשר, וכן להיפך, שלא אסרו אלא כאשר אין מקום לזיעה להתפשט מכל הצדדים.
קערות העשויות מאלומיניום או פלסטיק שיש בתוכם תאים נפרדים למאכלים, ובתא אחד נתנו בשר ובשני מאכל פרווה והתחממו יחד, אסור לאכול את הפרווה עם חלב, אולם אין צריך המתנה. ויש מחמירים שהפרווה דינו כתבשיל בשרי וצריך המתנה של שש שעות.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: