יום שני, 19 באוגוסט 2019, י"ח אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

דת ומסורת במבשרת ציון

ליד ובתוך הסיר הבשרי

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

הרב אליהו חיים פנחסי

נתנו בתוך סיר עם בשר כגון חמין, אף שהביצה עם קליפתה, אם אכל את הביצה צריך להמתין שש שעות כדי לאכול דבר חלבי כדין תבשיל של בשר. אולם כאשר הביצים היו מונחות מסביב כיסוי הסיר מלמעלה ומתחממים מהחום, אין צריך המתנה כלל ודינם פרווה לכל דבר.
האוכל קוסקוס שהתבשל על גבי סיר של מרק עם בשר (באופן שהכלי העליון שבו מונח הקוסקוס הוא מחורר, ומניחים אותו על סיר אחר שבו מרתיחים מים או מרק ועולים אדים מהסיר התחתון לסיר העליון ועל ידי כך מתבשל), אין לאוכלו יחד עם חלב. אולם מעיקר הדין, אין צריך המתנה של שש שעות והמחמיר תבוא עליו ברכה.
מאכל פרווה שנתנוהו בתוך שקית צליה (קוקי) אטומה היטב בתוך סיר בשרי עם בשר, אם אכל את המאכל הנ"ל אין צריך המתנה של שש שעות.
חלה שמונחת על סיר בשרי סגור היטב ולא יוצאים מהסיר אדים על החלה, מותר לאכול את החלה עם חלב. ובפרט כאשר יש נייר כסף המפסיק בין המכסה לחלה, החלה נשארת פרווה. אולם אם החלה קיבלה טעם בשר כגון, שמכסה הסיר לא היה סגור היטב, אסור לאכול את החלה עם חלב.
וכן הדין לעניין שאר מאכלי פרווה שהונחו על סיר בשרי כדי לחממם, אם המכסה סגור באופן שלא עלו אדים למאכל (או שהמאכל עטוף היטב), אין צריך להמתין לאחר אכילתו.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: