יום שבת, 20 ביולי 2019, י"ז תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

דת ומסורת במבשרת ציון

בשר וחלב: חימום ואפייה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

הרב אליהו חיים פנחסי

מיחם שחומם על גביו בורקס בשרי או חלבי, מותר להשתמש במים לשתייה חמה עם חלב או בשר, ובפרט אם מניח את הבורקס על המיחם כשתחתיו יש צלחת.
חלה שנאפתה במגש חלבי נקי לגמרי, אף שהוא בן יומו, מותר לאוכלו עם בשר. ולדעת בני אשכנז, אין להתיר אלא בדיעבד.
אפה חלות או עוגות בתנור בשרי בן יומו נקי (או חלבי), בין אם החלות היו מגולות ובין אם מכוסות, כאשר התנור נקי משיירי בשר מותר לאוכלם עם חלב. ולדעת בני אשכנז, הדבר מותר לכתחילה רק לאחר המתנה של עשרים וארבע שעות מאז שהשתמשו בתנור לבשרי או חלבי. ויש מתירים.
אם אפה חלות או עוגות בתנור בשרי מלוכלך משיירי בשר, אין לאוכלם עם חלב. וכן להיפך.
מותר לחמם פת במיקרוגל בשרי כדי לאוכלו עם חלב. אמנם אם המיקרוגל מלוכלך עם שאריות מאכל בשרי בעין, אסור לחמם בו שאז נכנס טעם הבשר בפת.
שמן שטיגנו בו דבר בשרי כגון שניצל, ולאחר מכן טיגנו בו דבר פרווה כגון כדורי פלאפל, באופן שהשמן נקי לאחר טיגון הבשרי והוא ללא שאריות מתבשיל הבשר (כגון שעבר סינון), אין צריך המתנה של שש שעות לאחר אכילת הפרווה.
האוכל פסטל פרווה (מילוי תפוח אדמה) שטוגן בשמן שטיגנו בו סיגרים בשרי, באופן שהשמן נקי ללא שיורי בשר וכדומה, אין צריך להמתין שש שעות לאכילת חלבי.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: