יום ראשון, 15 בספטמבר 2019, ט"ו אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

דת ומסורת במבשרת ציון

פינת קפה ומכונת אספרסו – דברים שכדאי לדעת

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

הרב אליהו חיים פנחסי

במקומות ציבוריים (בתי כנסת, כוללים וכו') מצוי מאוד שבשעה שמכינים קפה נמס מתערב קצת חלב בתוך הכלי של הסוכר (מחמת שנוטלים סוכר בכף שמערב בה חלב), ואחר הצהריים כשנמצאים תוך שש שעות מאכילת בשר רוצים להכין כוס תה, מותר להשתמש באותו סוכר אף לכתחילה. וכן מותר לבחוש את התה בכפית חלבית נקייה.
גם אם יש בסוכר גושים שניכר שנעשו על ידי שנספג בהם הנוזלים שהיו על הכפית, מותר להשתמש בסוכר.
מאכל פרווה שהכניסו לתוכו כף בשרית או חלבי מלוכלך, אין המאכל נעשה בשרי (או חלבי) כדי להמתין אחר אכילתו 6 שעות.
מכונה שמוציאה קפה עם חלב, מותר בתוך שש שעות לאכילת בשר לשתות ממנה תה או שאר משקים שהם פרווה.
מכונת אספרסו להכנת קפה, מכילה בתוכה מתקן לחימום מים באמצעות גופי חימום חשמליים, יחד עם המים שבמיכל ההרתחה נוצר גם לחץ קיטור, אשר אותו ניתן להזרים דרך ברז נוסף, לתוך מיכל של חלב קר בכדי לחממו ולקבל קפה עם חלב. קצה הצינור שמזרים את הקיטור למיכל החלב טבול בתוך החלב, ואף נשארים עליו תמיד שאריות של חלב מבושל, מותר לשתות בתוך ארוחה בשרית או מיד לאחריה קפה ללא חלב שהוכן במכונה זו.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: