יום חמישי, 22 באוגוסט 2019, כ"א אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

דת ומסורת במבשרת ציון

בשר וחלב: דין לחם

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

הרב אליהו חיים פנחסי

לחם מוגש לאכילה בדרך כלל בכל ארוחה בשרית או חלבית. חכמים גזרו שלא לאפות לחם עם חלב או בשר, מחשש שמא האנשים יטעו ויאכלו את הלחם בארוחה בשרית, או להיפך.
אין ללוש עיסה עם חלב שמא יבא לאוכלו עם בשר, ואם לש - כל הפת אסורה אפילו לאוכלה לבדה, וכן להיפך.
אופני ההיתר:
א. כאשר אופה עיסה בחלב (או בבשר) בכמות מועטה כדי אכילת סעודה אחת לכל אחד ואחד מבני הבית, מותר. בני אשכנז מקילים לאפות באופן שכולו ייאכל בו ביום.
ב. באופן שמשנה את צורת הפת ועושה בה היכר, מותר. וזה הטעם בזמן הזה שאופים בורקס חלבי בצורה משולשת.
אם לש בשוגג עיסה עם חלב שלא ידע איסור זה, מותר בדיעבד לאכול את הלחם באותה ארוחה. וכן הדין לעניין לחם עם בשר.
בדיעבד, אם עברו ואפו לחם חלבי ללא היכר (או בשרי), יש מי שמתיר למוכרו לגוי.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: