יום ראשון, 15 בספטמבר 2019, ט"ו אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

דת ומסורת במבשרת ציון

חלב ובשר: מוצרי מאפה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

הרב אליהו חיים פנחסי

עוגות ועוגיות למיניהם הנאכלות לקינוח ולמתיקה, מותר ללוש אותן עם חלב או חמאה גם ללא עשיית היכר, היות ואין דרך לאכול אותן עם בשר וכן להיפך.
על פי זה מבואר, שמותר ללוש עיסה עם חלב לצורך אפיית עוגה, אף אם לא תהא ניכרת שהיא חלבית. וכן הדין לעניין עוגת טורט חלבית או סופגניות חלביות, כיון שכל אלו אין הדרך כלל לאוכלן יחד עם מאכלים בשריים.
לחמניות מתוקות (הנילוש עם סוכר שברכתו "מזונות"), אין היתר ללוש אותם עם חלב.
אין לאפות בורקסים חלביים ממולאים בגבינה בצורת ריבוע (אלא בצורת משולש כנהוג). אולם באופן שכתוב על גבי האריזה שהבורקס חלבי, יש להתיר.
הוא הדין כאשר יש מדבקה על הפת עם הכיתוב 'חלבי', ובדעתו בשעת עריכת העיסה להדביק תיכף לאחר האפייה, מותר.
תבנית חלבית לא נקייה שאפו בה לחם, מותר להשאיר את הלחם ולאוכלו עם מאכלי חלב. וכן להיפך.
כאשר נשפך חלב או רוטב בשר על גבי הלחם, אף שהלחם עצמו לא נאסר, יש לעשות בו היכר שלא יבואו לאוכלו עם המין השני או שיאכלנו מיד.
בתשעת הימים, שנהגו שלא לאכול בשר, יש מקילים לאפות פת עם חלב, היות ולא שייך שיבואו לאוכלו עם בשר. ויש אוסרים, היות ובסעודת מצוה מותר, וכן התירו לחולה שאין בו סכנה לאכול בשר בימים אלה, אם כן שייך עדיין גזירת חז"ל.
לחם שמניחים בו אבקת חלב ויש בו תועלת מטעמי בריאות וגם טעמו מעודן, יש להקל לקנות מאותו לחם ואף לאוכלו עם בשר, ובלבד שיהיה ברור שבטל בשישים.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: