יום שישי, 23 באוגוסט 2019, כ"ב אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן עיצוב במבשרת ציון

שולחן החג המנצח

תכנון נכון והפעלת הדמיון והיצירתיות יסייעו לכם להפוך את החג לחגיגה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

ורד מור

עוסקת בתכנון וליווי שיפוצים, עיצוב פנים, ארגון והלבשת הבית ומתמחה בתכנון ועיצוב דירות לגיל השלישי. ניתן להתייעץ אתה בטל' 054-3300515 או 02-5343590

ברגע האחרון יש לי כמה עצות טובות למי שעוד לא תכננו וערכו את שולחן החג:

בסידור ועריכת שולחן החג עלינו להתחשב, קודם כל, בחלל שבו הוא מוצב: בחלל עמוס רצוי לעצב שולחן בהיר – מפה בהירה וכלים שקופים, או בהירים ולתת נגיעות של צבע עם כלי הגשה, מפיות וכמובן האוכל. בחלל שהוא בהיר, נשים על השולחן מפה צבעונית, אולי עם הדפס ומוטיב של דגים, ונדאג שהכלים וכלי ההגשה ישתלבו עם צבעי המפה. יש להקפיד ששולחן האוכל יהיה יציב והמרחק בין הסועדים יהיה נוח. כמו כן רצוי, שיהיו מעברים נוחים להגשה ותנועת האורחים. בשלב של טרום עריכה, צריך ללמוד היטב את חלל האירוח ולאמוד את התאמתו למספר האורחים ונפח הרהיטים והאלמנטים הנוספים במקום.

1. בארוחה מתוכננת לוקחים בחשבון טווח של 50-70 ס"מ לכל סועד. הכפילו זאת  במספר הסועדים וכך תדעו אם היקף השולחן שלכם עומד בקריטריונים - או שיש להגדילו.

2.  טווח תנועה של סועד נמדד לפי אורך הושטת אמת היד. מעבר לכך יצטרך לקום ולתזז את עצמו וירגיש שלא בנוח.

3. קישוט מרכז השולחן יהיה נמוך מ-30 ס"מ או גבוה על רגל צרה – כדי לשמור על קשר עין בין הסועדים.

4.  גודל מומלץ למפית בד: 40x40 ס"מ.

5.  מינוני צבעים על השולחן :

כשבוחרים 2 צבעים היחס המומלץ הוא  60% - 40%.

כשבוחרים 3 צבעים היחס המומלץ  הוא 60% - 30% - 10%.

בחירת הצבעים קובעת את אופי האירוח. מעבר לאופנתיות ואסתטיקה, הצבע שולח מסרים ואנרגיות:

•  צבעים חמים - אדום, כתום וצהוב - מגבירים את התיאבון, מאיצים את הדופק ויוצרים דינמיקה וקומוניקציה.

•  צבעים קרים - כחול, ירוק וסגול - משרים רוגע, מפחיתים תיאבון ומצננים את האווירה.

•  צבעים ניטרליים – חום ואפור - מתאימים עצמם לכל מניפה: מתקררים או מתחממים בהתאמה.

•  שחור - מקטין את החלל.

•  לבן-יוצר תחושת מרחב, מגיב היטב לתאורה.

•  זהב, כסף ונחושת - משדרים יוקרה.

•  צבעים פסטליים - פינוק ואסתטיקה.

מרכז שולחן, כשמו כן הוא - אביזר דקורטיבי המוצב במרכז השולחן וכל הסועדים נהנים מיופיו. בדרך כלל מדובר בזר פרחים, פמוט עם נר מיוחד או הפתעה קולינרית. בליל הסדר אני ממליצה לתת במה מרכזית לאלמנטים הייחודיים המאפיינים את החג: צלחת הסדר ומכלי המצות תופסים נתח נכבד משטח השולחן. במידה והשולחן מוגבל בתכולתו, ניתן להכין זר מיניאטורי אישי לכל סועד או למשל לקחת כוס מיניאטורית, למלא אותה באגוזי לוז ולעטר מלמעלה בקיטום של פרח או להצמיד פרח לחובק המפיות אם יש כזה. השתמשו בדמיון והיו יצירתיים בסידור השולחן שיראה מיוחד וחגיגי.

יפה ונוח להעמיד ליד, או על כל צלחת תווית מעוצבת עם שם הסועד. אפשר ליצור את התוויות בשיתוף עם הילדים או הנכדים, גם כאן הפעילו את הדמיון והיו יצירתיים.

אלו מכם המארחים בערב החג או ביום שלמחרת, ומעוניינים לארח בסטייל קלאסי - וינטג' יוקרתי, מבלי להתאמץ, יכולים להשתמש בכלים חד פעמיים (רצוי אקולוגיים). אלה כבר מזמן לא משמשים רק לרגעים קשים או להשלמת חסרים בשולחן, אלא הולכים והופכים למראה נפוץ יותר ויותר גם בבתים המעוצבים ביותר. לא רק לבן נקי ופשוט אלא כלי הגשה, צלחות מעוטרות, כוסות מדליקות וסכו"ם שלא תבחינו בינו לבין סרוויס מהודר ומרשים.

שיהיה לכולנו חג שמח מלא אור ואהבה.

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: