יום שישי, 23 באוגוסט 2019, כ"ב אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

מהפך ב'מדיטה'

הביסטרו של שף מוטי אוחנה מציגה: תפריט משודרג ועדכני, מגוון בשרים מיושנים במקום, תפריט קוקטיילים חדש, די.ג'יי. בימי חמישי, עסקית צהרים שווה ועוד

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מסעדת 'מדיטה', בבעלות שף מוטי אוחנה, עוברת מהפך קולינרי במסגרתו מתחדשת המסעדה בתפריט ביסטרו. התפריט החדש כולל מגוון נתחי בשר מובחרים המתיישנים במקום כמו פילה בקר, סינטה, אנטריקוט, פריים ריב, ושייטל. קטנות מהשדה - מנות המורכבות מירקות טריים הגדלים ביישובי דרום הארץ המקבלות טאצ' ייחודי, תפריט יינות עשיר, מידי חמישי החל מהשעה 21:00 די.ג'יי. קבוע לאווירה ייחודית.   

מה בתפריט?

ראשונות: פלטת מזטים (58 שקלים), סלט עגבניות המורכב מעגבניות שרי צבעוניות, עגבניות שטח ועגבניות צלויות עם בזיליקום, קרוטונים, זיתי תאסוס, צנון ופלפל חריף בוויניגרט עגבניות (52 שקלים), סלט עלים עם עגבניות שרי חצי מיובשות בצלי שאלוט וביצה מגורדת ברוטב וויניגרט לימון ודבש עם אגוזי מקדמיה (56 שקלים), סשימי דג לבן וסלק (68 שקלים), טונה אדומה, פאני פורי ואיולי טוגרשי (68 שקלים שקלים), קרפצ'יו בקר עם עלי רוקט ארטישוק אלה-רומנה קונפי שום שקדים מסוכרים ובלסמי (64 שקלים), פטה כבדים בריבת עגבניות ושומר לצד טוסטונים (56 שקלים), מעורב ירושלמי של דגי ים, טחינה ועמבה (68 שקלים), שקדי עגל צרובים על קרם כרובית טאבולה שקדים ויין אדום (72 שקלים).

עיקריות: קריספי לברק מפורק ומטוגן בסלסה של עגבניות, כוסברה פלפל חריף וזיתי תאסוס (120 שקלים), כנאפה דניס בקראסט טחינה גולמית ושערות קדאיף על כרם כרובית וטאבולה שקדים (120 שקלים), המבורגר אנטריקוט  250 גר' וצ'יפס (72 שקלים), קריספי ניוקי עם כבד אווז, חזה אווז מעושן ושקדי עגל בציר בקר על קרם כרובית (118 שקלים), אסאדו עגל בברביקיו תפוזים וג'ינגר לצד סלט קולסלואו (110 שקלים), לחי בקר צלויה 6 שעות ביין אדום, ציר בקר, גזרים אורגנים, ערמונים ובצלי שאלוט (118 שקלים), סטייק פילה בקר וכבד אווז בציר בקר, פטריות ושאלוט, על קרם תפוחי אדמה (160 שקלים), ריזוטו שקדי עגל ופטריות (84 שקלים), חזה עוף סופרים ברוזמרין, לימון וציר עוף על קרם תפוח אדמה וברוקולי (98 שקלים שקלים), פסטה קונקילי, שמן זית, עגבניות, צנוברים, בזיליקום, חצילים וזיתי תאסוס (68 שקלים), ארוחת טעימות (250 שקלים)

קטנות מהשדה - 32 שקלים: מבחר ירקות המגיעים מחקלאות הדרום: קולורבי צלוי עם טחינה ירוקה וזעתר; סטייק חציל בטאבון עם טחינה, ירקות שרופים קרם לימון וסילאן; פלפלים שרופים עם אריסה ופסטו פלפלים בשמן בלסמי ואורגנו; בייבי זוקיני בטאבון על קרם נענע וגרידת לימון; כרובית מטוגנת טחינה סלסלת עגבניות וסומק.

בנוסף, יוצאת המסעדה עם עסקית צהרים שכוללת פלטת מזטים - מבחר של סלטים המוגשים עם פוקאצ'ת הבית, ומנה ראשונה שכלולה במחיר המנה העיקרית.

מסעדת הביסטרו 'מדיטה' של השף מוטי אוחנה ומשה כהן, ממוקמת במתחם בית הנציב בירושלים. המסעדה נחשבת לאחת מהמסעדות הכשרות הטובות בבירה, כאשר חזון השותפים ב'מדיטה' הוא להגיש לאורחים מנות מהמטבח הים תיכוני, תוך הישענות על מנות ירושלמיות קלאסיות, לצד חידושים מהמטבח המודרני.

מסעדת מדיטה משתרעת על פני כ-350 מ"ר, עם כ-180 מקומות ישיבה, כולל חדר פרטי לאירועים עד 110 איש, ושוכנת במתחם בית הנציב בתוך בניין מרהיב המעוצב בסגנון מודרני עם אלמנטים ים תיכוניים. מהמטבח הפתוח ממנו ניתן לראות את אופן הכנת המנות וצליית הבשרים, אל הטאבון המרכזי בו נאפים לחמים טריים לכל סועד ועד בר המשקאות המרכזי. בעיצוב המסעדה הושקעה מחשבה רבה לשדרוג החוויה הקולינרית.

'מדיטה', בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים, כשר – רבנות ירושלים, טל' 02-5664466.

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: