יום שישי, 23 באוגוסט 2019, כ"ב אב ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

קיץ ישראלי של מאכלים וקוקטיילים

רשת 'הילטון' חוגגת 100 שנה להקמתה * ואצלנו בישראל: חגיגה בגינת הגג של הוולדורף אסטוריה בירושלים ובמרפסת הצופה לים של הילטון תל אביב

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יצחק רביחיא

ה-'Garden Terrace', גינת הגג תחת כיפת השמיים של מלון 'וולדורף אסטוריה' בירושלים, המשקיפה אל קו הרקיע של ירושלים, נפתחה מחדש. גינת הגג המתמחה במנות טאפאסים יוקרתיות בסגנון ים תיכוני, אותן יוצר השף הבכיר של המלון, איציק מזרחי-ברק, היא אחד המקומות המרהיבים והמפנקים ביותר לבלות ערב קיץ בבירת ישראל. ה-'Garden Terrace' מציע גם קוקטיילים איכותיים, המיוצרים על ידי מיקסולוגים מקצועיים של המלון, ומבחר עשיר של משקאות אלכוהוליים נודעים.

בקיץ השנה, לרגל ציון 100 שנה לפתיחת מלון 'הילטון' הראשון בעולם, נחגג האירוע סימולטנית ברחבי העולם. מאז נפתח המלון הראשון בטקסס, הילטון היא חברת אירוח גלובלית מובילה עם ארגז כלים המכיל 17 מותגים ברמה עולמית, יותר מ-5,600 מלונות שונים עם כמעט 913,000 חדרים, ב-113 מדינות וטריטוריות. הילטון הכניסה בין קורותיה יותר מ-3 מיליארד אורחים בהיסטוריה המיוחדת שלה וזאת רק תחילת הדרך. בישראל הוחלט לשים בתפריט דגש על מאכלים ומשקאות שהומצאו במלונות הרשת לאורך 100השנים. הבולטים שבהם -

סלט וולדורף - המנה הוגשה לראשונה במלון 'וולדורף אסטוריה' ניו-יורק בשנת 1896 בנשף צדקה של בית החולים  לילדים סנט מרי - חזה עוף, רצועות תפוח עץ, סלרי, ענבים ואגוזי מלך.

ביצים בנוסח בנדיקט - הוגשו לראשונה במלון 'וולדורף אסטוריה' ניו-יורק בשנת 1894 לברוקר מניות שביקש להפיג את החמרמורת שלו בעזרת שילוב רכיבים ייחודיים בארוחת הבוקר - ביצה עלומה, עלי תרד, עגבניות צ'ילי ובריוש.

עוגת רד ולווט - הוגשה לראשונה במלון 'וולדורף אסטוריה' ניו יורק. ניסיון מקורי ליצור צבע מובהק וטעם ייחודי הוליד את צבע השני העז של הקינוח המפורסם.

בראוניז - קינוח שהוגש לראשונה במלון הילטון פאלמר האוס בשנת 1893. נוצר במיוחד עבור חגיגות 400 שנה לגילוי אמריקה

פינה קולדה - הוגש לראשונה בהילטון בפוארטו ריקו באיים הקאריביים בשנת 1954, עם קוקטייל חלומי של רום, אננס וקרם קוקוס.

המרטיני נוצר לראשונה ב'וולדורף אסטוריה' ניו יורק בשנת 1890 ונקרא במקור 'קוקטייל וולדורף אסטוריה'. המרטיני היה לקוקטייל המפורסם בעולם. ג'ין או וודקה לבחירתך עם רמז ורמוט יבש ודש אנגוסטורה ביטרס מעורבב ומצונן.

המאכלים (בירושלים בגרסה בשרית ובתל-אביב בגרסה חלבית) הם רק חלק ממגוון עשיר של מנות נוספות, עליהם שקדו שף איציק-ברק מזרחי מ'וולדורף אסטוריה' בירושלים וראפיק ג'בארין מ'הילטון' תל אביב.

ה-'Garden Terrace', פתוחה לאורחי המלון ולציבור הרחב מיום ראשון עד חמישי בין השעות 18:30-23:30. הבאים יוכלו ליהנות משעתיים של  חניה חינם בחניון המלון.

מרפסת הלובי בהילטון תל-אביב פתוחה בכל ימות השבוע, משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות. אין צורך להזמין מקומות מראש.

ל'וולדורף אסטוריה' בירושלים מומלץ, להזמין מראש מקום. הזמנות בטלפון: 02-5423333       במייל: Jerusalem@waldorfastoria.com.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: