יום שני, 17 ביוני 2019, י"ד סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

עוגת גבינה פירורים טבעונית

מתכון חגיגי ומיוחד לעוגה קלה להכנה, עם נוגט, שקדים ואגוזים בשימוש ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של 'משומשו' * עוגה טעימה להפליא ונהדרת כקינוח לארוחת החג, לטבעונים ולכולם

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מצרכים:

לבצק:

100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס

כוס וחצי כוס קמח

כוס שקדים טחונים

2 כפות סוכר

2-3 כפות מים

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (400 גרם)

ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (200 גרם)

חצי כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס

2/3 כוס סוכר

1-2 כפית מיץ לימון טרי

כוס שקדים פרוסים

חצי כוס אגוזי לוז

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: מערבבים יחד את המרגרינה, הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק. מקררים במקרר למשך חצי שעה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ-5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.
  3. הכנת המלית: קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
  4. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה ומעבירים למקרר למקפיא למשך שעתיים.
  5. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים למשל כחצי שעה.

 

המתכון מאת השפית אביגיל מייזליק באדיבות 'משומשו'

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: