יום שני, 17 ביוני 2019, י"ד סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

עוגה מקומית מנצחת

חג השבועות, חג עוגות הגבינה, יתקיים בסוף השבוע * עיתון 'הארץ' ערך תחרות תחת הכותרת 'עוגת הגבינה הטובה בארץ' * שף קונדיטור דוד לאור ממבשרת: בשלישייה הראשונה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

משה שפיבק

עורך 'זמן מבשרת'

moshe_spievak@walla.co.il

כבוד למבשרת עם התקרב אלינו חג מאכלי החלב, חג השבועות.

עיתון 'הארץ' יצא בתחרות 'עוגת הגבינה הטובה בארץ'. יותר מ-200 עוגות התמודדו, רק 40 הגיעו לקו הגמר. לשלישייה הראשונה הגיעו שלוש עוגות גבינה אשר קיבלו את הציון 9.7. אחת מהן היא פרי יצירתו של השף קונדיטור המקומי, דוד לאור.

הקונדיטוריה הקטנה של דוד לאור ממוקמת באזור התעשייה של מבשרת ציון (רח' התעשייה 12). על עוגת הגבינה האפויה הקלאסית של לאור נכתב ב'הארץ': "מצאנו בה את כל מה שטוב ויפה בעוגת גבינה אפויה: היא רגילה למראה, ובה בעת עילאית ומדויקת ויותר מהכל, המרקם שלה גובל בשלמות וכך גם איזון הטעמים בה, כשהיא מאוד עשירה (עושר שעשוי מגבינה שמכילה כמעט 40% שומן, כך במקור) ובאותה נשימה לא מתוקה מידי".

ל'זמן מבשרת' מסר דוד לאור: "עוגת הגבינה האפויה הקלאסית שלנו עמדה במבחן הטעימות של עיתון הארץ.. הן טעמו 200 עוגות. 40 נבחרו לטובות בארץ. אנחנו נבחרנו בראש הרשימה עם ציון של 9.7. זהו המתכון הקלאסי של הקונדיטוריה שרץ איתנו במשך שבע שנים (עם השנים זכה לתיקונים ושדרוגים, כך במקור). עוגת גבינה אפויה שרובה מורכב מגבינת שמנת 40% ותחתיתה שטרויזל אפוי. כיף ובעיקר מרגש להגיע לראש המצעד, הודות לצוות הנפלא ועבודה ממושכת. ובעיקר להצמד לרעיון שחומרי גלם טובים ועבודה נוכונה יכולים להביא לתוצאה טובה. כוחה של העוגה לדעתי  בשקט ובפשטות שבה".

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: