יום שבת, 20 ביולי 2019, י"ז תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

פאי שוקולד טבעוני

לרגל יום השוקולד הבינלאומי: מתכון לפאי שוקולד טבעוני עם קראנצ' אגוזים וקרמל

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מצרכים:

לבצק:

2  כוסות קמח

4 כפות קקאו

100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס

2 כפות סוכר

3 כפות מים

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (400 גרם)

חצי כוס שמנת פרווה

100 גרם אבקת נוגט

חצי כוס סוכר

2 כפיות מיץ לימון טרי

לציפוי:

100 גרם אגוזי לוז

חצי כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. מעבירים למקרר לחצי שעה.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בנייר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים למשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.

3. אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.

4. להכנת הציפוי: במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפייה משומן. מצננים וקוצצים גס.

5. להכנת המלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פייה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.

6. מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.

מוגש באדיבות: השפית אביגיל מייזליק ו'משומשו'

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: