יום שבת, 20 ביולי 2019, י"ז תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

זיתים מוקפצים עם שום ובצל

מתכון מעולה כנשנוש מהיר, בריא ופשוט להכנה שאפשר לקחת איתנו לחוף הים, לבריכה או לפיקניק בפארק

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

לכולנו התגנבה באיזשהו שלב בחיים תחושת מאנץ' שגרמה לנו לרצות לנשנש ללא היכר. בפעם הבאה שהיא קופצת לביקור, קבלו אותה בברכה והכינו את המתכון הבא על פי ההוראות להלן:

 

מצרכים

250 גרם של זיתים מסוגים שונים

50 גרם של מלפפונים חמוצים

50 גרם של בצל מוחמץ

2 שיני שום

לימון אחד (גרידת לימון ומיץ)

ענף רוזמרין אחד

כפית ממרח עגבניות

כפית אורגנו

חצי כפית טימין

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה את הזיתים, המלפפונים החמוצים והבצל יחד עם האורגנו. מוסיפים את הטימין, הרוזמרין הקצוץ, ממרח העגבניות ואת גרידת הלימון.

2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הזיתים במשך כמה דקות.

3. לאחר מכן, מוסיפים למחבת את השום ואת מיץ הלימון. מטגנים במשך דקה ומורידים מהאש.

ניתן לאכול את הזיתים קרים או חמים. הזיתים יכולים להישמר במקרר למשך זמן רב מאוד וטעמם רק משתבח ככל שעובר הזמן.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בפייסבוק: עולם  תכשיטי המטבח של תקה | Teka.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: