יום שבת, 14 בדצמבר 2019, ט"ז כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

נעים להכיר: אוריינט טופ

מסעדה חדשה וכשרה על גג מלון אוריינט בירושלים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יצחק רביחיא

בימי אוגוסט חמים אלה, כשכולנו משוועים לשבת בחוץ וליהנות ממשב רוח קיצי - מלון 'אוריינט' בירושלים מצא עבורנו את התשובה הקלאסית ופתח את דלתות הקומה העשירית למסעדת בר מקסימה, צמודה לבריכת הגג של המלון עם נוף מדהים ומרגש של חומות העיר העתיקה, התחנה הראשונה מלמטה, דרום ומערב העיר ובעצם, אם לדייק, נוף פנוראמי מהמם של העיר ירושלים כולה.  
מסעדת הגג שנפתחה, שנתיים לאחר שמלון 'אוריינט' מרשת ישרוטל החל לפעול, משדרת יוקרה, וברור לעין כי הנהלת המלון השקיעה במסעדת הבר החדשה, כביתר השטחים הציבוריים של המלון, מחשבה, תכנון וטעם טוב. רצפת פרקט סולידית, בר שקוע עם פינות ישיבה נוחות שפונות כולן לנוף פנוראמי, כורסאות וכסאות מעוצבים בצד שולחנות קטנים ונוחים ובצידן גם שולחנות אוכל. יש כאן מרחב, כסאות נוח במפלסים וסביב הבר והמסעדה, תאורה עמומה ונעימה, מוסיקה מגוונת ומהנה ושירות מעולה של צוות מלצרים ומיקסולוג מיומן בניהולו של האני ג'אבר, וכמתחייב ממלון מרשת ישרוטל.

במהלך הערב המהנה, פגשנו גם את שף המלון והמסעדה, מישל נבט, שף מקצוען, כשרוני וצנוע שבעבר עבד במלון 'המלך דוד', ב'רויאל ביץ'' ובמקומות נוספים ובקיא ברזי האוכל הטעים והמפנק. הוא מדגיש, כי אין מדובר במסעדת גורמה, אלא במסעדת בר כשרה עם מנות מיוחדות וטעימות, תפריט בשרי בעיקרו אך גם סלטים, טונה אדומה, סביצ'ה ועוד וכל אלה מוגשים בשילוב עם  קוקטילים מיוחדים ואלכוהול משובח. המנות נעשות במקום ומוגשות בקפידה עם מרכיבים טריים ואיכותיים, מה שמאפשר סרוויס ערב יוקרתי, טעים ונעים ביותר שפתוח לקהל בימי ראשון עד חמישי החל מהשעה 20:30 ועד אחרון הסועדים.

את הארוחה פתחנו במנות הפתיחה הקלילות כמו טונה אדומה בתחמיץ אסייתי עם בצל ירוק (54 שקלים) ובאנטריקוט כבוש במלח על ברוסקטה עם קורנישון, מיונז וחרדל (54 שקלים). ניסינו ונהנינו גם מסלט אנדיב ואפרסק (62 שקלים). עוד במנות המומלצות - קרפצ'יו סינטה כבושה (70 שקלים). נתח כבד אווז ברוטב נוגט וצ'ילי חריף (108 שקלים), אנטריקוט נברסקה לצד ירקות מוקפצים ותפוחי אדמה סגולים (180 שקלים).  אוהבי הבשר יוכלו ליהנות גם ממנה בשרית פופולארית - המבורגר שמחולק לשתי קציצות בשר במשקל 400 גרם על בסיס אנטריקוט עם ביצת עין וצ'יפס (125 שקלים). עוד בתפריט: פרגית צרובה בקרמל הדרים לצד ירקות ותפוחי אדמה (92 שקלים).

גם תפריט הקינוחים מזמין וטעים במיוחד. אנחנו טעמנו ואהבנו במיוחד את הפאדג' שוקולד. עוד קינוחים בתפריט – קרם טרופי וטפיוקה, טארט טטן ופירות חתוכים.

לא פחות חשוב, יש שיגידו הכי חשוב, הוא תפריט האלכוהול והקוקטילים המיוחדים המוגשים בבר ובשולחנות האוכל ובהם רוזי על בסיס וודקה, אוריינט על בסיס רום וקוקטילים נוספים על בסיס טקילה, ג'ין, וויסקי ועוד. אישית התרשמתי מאוד מתפריט היינות המוצע. ובמיוחד היין האדום של יקב 'הר עמשא'.

אוריינטופ. מלון אוריינט, עמק רפאים 3, ירושלים. 02-5699090. כשר

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: