יום רביעי, 16 באוקטובר 2019, י"ז תשרי ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

זה לא תפוח, זה 'נאשי'!

נפתח קטיף ה'נאשי', האגס האסיאני המכונה גם אגס הזהב בבוסתן 'בראשית' עין זיוון

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

בצפון הגולן נפתח קטיף האגס האסיאני ה'נאשי' (שמו של האגס ביפנית). בתיירות עין זיוון ממליצים למהר ולהגיע לבוסתן 'בראשית' לקטיף עצמי של אגס ה'נאשי', צבעו כתום-זהבהב, עגלגל כמו תפוח ובעל מרקם דומה.

בהשוואה לאגס הנפוץ, ה'נאשי' עסיסי יותר, בעל ארומה עדינה וטעם מתוק שהופך לחמצמץ ככל שמתקרבים לליבת הפרי. האגס האסיאני גדל בסין, יפן וקוריאה כבר מאות שנים ולאחר אקלומו במטעי הארץ והתאמתו לאקלים הישראלי, הוא מטופח במטעי צפון הגולן. ניתן לשמור אותו בקירור, אך מומלץ לאכול אותו טרי. כמו כן, ניתן להשתמש ב'נאשי' למילוי טארטים ועוגות, משקאות אלכוהוליים ולצרף לסלטים. 

מנהלת תיירות עין זיוון, דיתי גולדשטיין: "אנו ממליצים להגיע בסוף השבוע לבוסתן 'בראשית' לקטיף ייחודי של האגס האסיאני הנדיר בצורתו וטעמו, באתר הגדול ביותר בארץ לקטיף עצמי. ניתן לשלב את חוויית הקטיף עם לינה במתחם הקמפינג החדש שנפתח לאחרונה, שפע מקומות מוצלים לפיקניק, כסאות וערסלים, בית קפה מוצל, פארק חבלים, טרקטורונים לילדים, פארק חי, שכשוכית, סדנאות יצירה ועוד".

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: