יום רביעי, 18 בספטמבר 2019, י"ח אלול ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

מסעדת 'המטבח של רמה' בנטף נפתחה מחדש

כמעט שלוש שנים לאחר השריפה הגדולה, מסעדת 'המטבח של רמה' ביישוב נטף חזרה לפעול בניהולן של רמה ואלה בן צבי והיא אטרקטיבית ומהנה עוד יותר מקודמתה * חוויה קולינרית ייחודית וערב מענג במיוחד * נסו ותיהנו

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יצחק רביחיא

מסעדת 'המטבח של רמה' ביישוב נטף היא מוסד מוכר וידוע בשמי המסעדנות ושמה הלך לפניה עד לאסון ולשריפה הגדולה בנובמבר 2016 שכילתה אלפני דונמים של חורש באזור נטף וגרמה לחורבן המסעדה כולה. דווקא משום כך, שמחתי כל כך על ההזדמנות לבקר בזירה ולחזות בכל חושי בניצחונה של רמה ובתה אלה שגייסו את בעליהן ויחד בנו, שיקמו וכיום מפעילות את המקום הנפלא הזה.

באותו מקום, בגבעה נישאה בכניסה ליישוב נטף, בצידי גן התבלינים הישן חדש, הוקמה שנית המסעדה על חורבות קודמתה שנשרפה. המסעדה מוקפת בטבע ומשרה תחושה שאין הפרדה בין הפנים לחוץ. היא בנויה כולה מעץ, כולל הפרקט, החלונות הגדולים והתקרה, טבון ומטבח פתוח במרכזה, תאורה עדינה ועמומה, מאווררי תקרה ותחושה שאתה נמצא בבקתת ספארי אפריקאית עם אלגנטיות והקפדה אסתטית. המסעדה צופה אל נוף מדהים ביופיו של הר עוזרר מצד אחד ואל מורדות הרי ירושלים וחוף הים מצידה האחר. היא ממוקמת בלב המשתלה, בין ערוגות הירק והתבלינים וביניהם לבנדר, רוזמרין, תימין, מרווה ועוד. הטבע נכנס פנימה. גם בעלי חיים כחתלתול וכמה כלבים. בחוץ שומעים תרנגולות וצרצרים, פה ושם לקראת החשיכה מתעופפים להם חיפושיות המכונות 'חומייני'. חלק מהאווירה הייחודית והקסומה של המקום.  

עם פתיחה כזאת אין פלא שאיכות המזון המוגשת במסעדה היא ברמה הגבוהה ביותר. הכול טרי. מרבית הפרודוקטים, כולל התבלינים, מגיעים מגן הירק והמשתלה הצמודה והיתר תוצרת חקלאית מקומית מהרי ירושלים והסביבה, גם תפריט היינות.

רמה בן צבי, שהמסעדה היא מפעל חייה, בגיל 63 ולאחר שגידלה במסעדה שלה לא מעט שפים ידועים, מסתובבת בין האורחים כמארחת מנוסה ונפלאה. בהדרגה היא מעבירה את המושכות לבתה אלה. לאורחי המסעדה היא מספרת בנאום קצר במהלך הארוחה על אהבתה לאוכל ועל תהליך הריפוי שהיא והצוות עוברים. "חוויה מכוננת, פוסט טראומה", אמרה. אחר כך תציג את השף טל ברדוגו שעבד בעבר ב'מונא וסטיה' וכיום מסייע לה במטבח.

ימי חמישי הם הערבים היחידים בהם תוכלו ליהנות מארוחת ערב במסעדה. בימי שישי ושבת בצהריים מוגשות במסעדה ארוחות צהריים ובראנץ' ובשאר ימות השבוע המסעדה פתוחה לאירועים פרטיים בלבד - בחירה מצוינת לחגוג במסעדה היפיפייה אירועים כימי הולדת, בר מצווה ועוד.   

הסרוויס השבועי היחיד מתחיל בשעה שבע ונמשך, לא תאמינו, שלוש וחצי שעות. ערב מהודק עם תפריט סגור ואחיד שבו כל המנות יוצאות ביחד לכלל הסועדים. המסעדה מלאה ורצוי להזמין תמיד מראש. יש התחשבות טבעית בצמחוניים או בכל בקשה וכמעט תמיד ניתן לקבל תוספות. הארוחה כוללת קוקטייל פתיחה, גרניטה של ביניים, צ'ייסר או שניים באמצע הדרך, קינוח, קפה ותה ללא הגבלה. המחיר לסועד – 286 שקלים ולנוכח כמות ואיכות המזון אין מדובר במחיר מופרך כלל וכלל.

את הארוחה התחלנו עם קוקטייל ערק ותמרהינדי. המנה הראשונה היא  לחם פוגאס בעבודת יד המותפח במשך שלושה ימים ומוגש הישר מהטבון עם ממרחים ומתבלים. הלחם, על בסיס הקמחים של אנומראל עוגן מאבו גוש, היה פשוט מעולה. צריך להתאפק ולא לחסל אותו כי יש עוד הרבה מנות בהמשך. לצידו מוגשות מנות צבעוניות וטעימות של קרם חצילים קלויים בשני צבעים, מתבל עגבניות וקישק, זיתים, סלט חוביזה ירוק, מטבוחה קצת חריפה וממרח תומא לבנוני על בסיס תפוחי אדמה.

צילום: שי שבירו

המנה הבאה -  סביצ'ה מוסר ים עם מלפפון ונקטרינה. מנה טעימה ואיכותית. אחריה הגיעה מנה עדינה ומטריפה – סלט קיץ – עגבניות ופלפלים אדומים קלויים על מצע של אבטיח וגבינת פטה דותן.

גם את שתי המנות שבאו אחריהן אהבנו מאוד. הראשונה אניאלוטי תירס שמוגשת חמה ופריכה. המנה השנייה והטובה במנות כולן היא דלעת ערמונים על מצע קרם שקדים לבנבן ונימוח. תענוג לחיך. הללויה. חשוב לציין, כי כל אלה הם עדיין מנות ראשונות ומתאבנים וניכר בכולן חומרי הגלם הטריים והרעננים להפליא וההגשה האסטטית והמוקפדת. האכילה היא ברגוע. לאט לאט. סלואו פוד במובן הטוב. מסיימים מנה, נחים, שואפם אוויר טוב, מתבוננים בשקיעה ובלילה היורד, שומעים מוזיקה עדינה ואת קולות הצרצרים. מתענגים. יש זמן. בין לבין הסתובבו המלצריות המקסימות שלנו וחילקו צ'ייסרים של ערק, קמפרי או וויסקי לבחירה.

המנה הבאה הייתה טעימה ומפתיעה לא פחות: מוסר ים במלח עם סלסה ירוקה ובצל אפוי שאותה הגיש השף ברדוגו בעצמו, שקרא לקהל לצלם כיצד הוא מפרק ארבעה דגי מוסר גדולים מסרקופג (מעטפת) המלח הגס ומגיש לאחר פילוט לצלחות על סלסה. מנה ייחודית, טעימה ועדינה, שבה הדג מתבשל במיצים של עצמו. שפתיים ישקו – אומרים אצלנו.

עכשיו הגיעה תור הבשר. פיקניה מעושנת וקראסט עשבים, חרדל ודבש עם ציר בקר מצומצם ובפשטות נתח בשר טעים. המנה הצמחונית לא פחות טובה וכוללת פטריית יער בגריל.

את הארוחה סיימנו בקנבס קינוחים יצירתי, המוגש על מצע עץ טבעי ודקורטיבי. הקינוח כלל בין השאר פנה קוטה, טראפל שוקולד מתוק וטעים להפליא, עוגיית לימון ופירות טריים, כל אלה לצד קפה טוב או תה צמחים לבחירה. אם לסכם – חוויה קולינרית מומלצת מאוד. נסו ותיהנו.

כרטיס ביקור: המטבח של רמה, נטף, 02-5700954

צילום: שי שבירו

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: