יום רביעי, 05 באוגוסט 2020, ט"ו אב ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

תבשיל בקר, אורז וירקות

ארוחת ראש השנה היא הארוחה החגיגית והעשירה ביותר בלוח השנה היהודי * סעודת החג יכולה להיות טעימה ומזינה גם מבלי לקרוע את הכיס. הנה הצעה למתכון למנת חג טעימה וקלה להכנה בעלות של פחות מ -100 שקלים ל-4 מנות

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מצרכים:

½1 ק"ג צלעות בשר אירופי טרי חתוך לפרוסות דקות

חצי ק"ג אורז ריזוטו

קישוא

חציל

בטטה

בצל סגול

בצל לבן

כרפס

פלפל אדום

פלפל צהוב

עגבנייה

30 גרם כמון

30 גרם כורכום

30 גרם מלח

30 גרם פלפל לבן טחון

2 ליטר מים

100 מ"ל שמן

5 עלי דפנה יבשים

צרור כוסברה טרייה

צרור פטרוזיליה טרייה

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הירקות לקוביות.

2. מטגנים את הבשר עם מעט שמן על מחבת ווק או סיר גדול ובוזקים מעט סוכר וכמון חצי דקה מכל צד על מנת לסגור את הבשר.

3. מוציאים את הבשר ומוסיפים מעט שמן ואת הירקות. מביאים לריכוך.

4. מוציאים את הירקות ואז מוסיפים שמן ואורז ואת כל התבלינים. יש לבשל את האורז לפי ההוראות של ריזוטו ביחס של קילו אורז על 2.5 ליטר (במתכון זה יש להוסיף ליטר ורבע מים על כמות האורז – חצי קילו). כאשר האורז כמעט מוכן מוסיפים את הבשר והירקות. מערבבים ומוסיפים מעט נוזלים עד לריכוך.

5. לאחר הורדה מהאש יש להשאיר מכוסה למשך 25 דקות.

 

המתכון מוגש באדיבות שף יוסי חנוכה וקמפיין הבשר האירופי Taste The Best

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: