יום ראשון, 20 באוקטובר 2019, כ"א תשרי ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

עוגת ספוג עם תפוחים ושקדים

עוגה במרקם ספוגי אווירי שנותן תחושה קלילה, בשילוב מרענן של תפוחים ושקדים, המעניק טעם קיצי ומתקתק

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מצרכים

100 גרם קמח שקדים (או שקדים מגורדים)

170 גרם קמח חיטה

165 גרם סוכר

5 גרם סודה לשתייה

7 גרם אבקת אפייה

5 גרם מלח

110 גרם שמן זית

220 גרם חלב שקדים

100 גרם יוגורט סויה

2 תפוחים

30 גרם שקדים מקולפים וחתוכים לפרוסות

 

הוראות הכנה

1. ערבבו בקערה את כל המרכיבים היבשים (פרט לשקדים הקלופים והחתוכים) וערבבו בקערה נפרדת את יתר המצרכים.

2. שימו את כל המרכיבים יחד וערבבו היטב עד שייעלמו כל הגושים. הניחו את התערובת בצד. בזמן שתקלפו את התפוחים, תוציאו את הליבה ותחתכו אותם.

3. מזגו את התערובת לתבנית עגולה, המכוסה בנייר אפייה.

4. פזרו את התפוחים עם קמצוץ מלח, קמח ומעט שמן זית. ערבבו והניחו אותם על עוגת הספוג.

5. אפו בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות. הוציאו מהתנור, הניחו את השקדים הקלופים והחתוכים על העוגה ואפו למשך כ-5 דקות נוספות עד שהם מעט ייצלו. דקרו את העוגה באמצעות קיסם או מזלג, במטרה לבדוק האם היא מוכנה או רטובה מבפנים.

6. הניחו לעוגה להתקרר למשך מספר דקות לפני ההגשה.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: