יום שני, 18 בנובמבר 2019, כ' חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

יום הפסטה הבינלאומי

ילדים זוללים אותה עם רוטב עגבניות, ומבוגרים יעדיפו אותה עם שמנת ופטריות * הפסטה היא כבר מזמן אחד המאכלים הפופולאריים בעולם ולכן לא מפתיע שהיא זכתה ליום חג משלה שנחגג בכל העולם ב-25 באוקטובר

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי יצאנו למסע היסטורי בעקבות המאכל האהוב. פסטה (באיטלקית-בצק) היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי. היא כוללת למעלה מ-600 צורות, הנקראות על פי התיאור שלהן. ספגטי-באיטלקית: חוט דק; לינגוויני: לשונות קטנות; פטוצ'יני: סרטים דקים; קונצ'ליוני: צדפות; פרפרלה - פרפרים וכו'.

לפני מספר שנים, גילו ארכאולוגים בסין תגלית מרעישה - כד מלא באטריות משנת 2000 לפני הספירה. האטריות העבשות הובילו את החוקרים למסקנה כי מקור הפסטה הוא דווקא בסין. המיתוס הידוע מספר, כי מרקו פולו הוא שגילה את האטריות בסין ולקח אותן עמו לאיטליה. המיתוס רומנטי אך לא מדויק. כלים לייצור פסטה נמצאו באיטליה כבר מהמאה הראשונה לספירה, הרבה לפני שמרקו פולו הגיע לסין וכנראה הגיעו מסין על ידי סוחרים בדרך המשי.

האיטלקים שידרגו את הכנת הפסטה ואף יצרו תורה של 'מותר ואסור' בהכנת פסטה. עוד תגלית איטלקית היא המצאת בן זוגה של הפסטה - רוטב העגבניות המפורסם. הרוטב הומצא בשנת 1790 על ידי שף איטלקי בשם לפרנצ'סקו לאונרדי והמצאת הרוטב הובילה להמצאה חשובה לא פחות - המזלג בעל שלוש השיניים. עד אז אכלו אנשי האצולה את הפסטה עם הידיים...

המכונות הראשונות לייצור המוני של פסטה הומצאו באיטליה בעיירה סן רמו משם התפשטו לכל העולם. "כיום, טכנולוגיות ייצור הפסטה התפתחו ומאפשרות לכל חובבי הבישול לייצר פסטה ביתית מקמח ומים", מספרת מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת 'סולתם', "הכנת הפסטה היא פעילות מהנה ומגבשת לכל המשפחה וטעמה משובח יותר, היום אנו רואים כלים ייחודיים במטבח שהתאימו עצמם לחובבי הפסטה ומיועדים להכנתה".

אז איך חוגגים את יום הפסטה? באכילת פסטה! ואל תחששו, זה לא יפגע לכם בשמירה על המשקל. כוהנת הבריאות חלי ממן מסבירה: "לפסטה נוצרה תדמית של מאכל משמין, אך זה לא מדויק. 100 גרם פסטה מכיל 130 קלוריות בלבד ומנת פסטה יכולה לשמש כמנת פחמימה יומית. עם זאת, חשוב להקפיד בבחירת הרוטב ולאכול בכמות מאוזנת".

אז איך חוגגים? תכינו לכם ארוחת פסטה מושקעת, כל אחד עם הרוטב שהוא אוהב ואם תרצו לקבל חוויה אותנטית במיוחד - טוסו לאיטליה, שם כל יום הוא יום הפסטה...

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: