יום שני, 18 בנובמבר 2019, כ' חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

נעים להכיר: מסעדת 'רשטא'

חוויה קולינרית מהנה באווירה כפרית ומשפחתית בעין ראפה הסמוכה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יצחק רביחיא

אחת החוויות הגסטרונומיות המשובחות שבהן התנסיתי באחרונה הייתה ארוחה במסעדת 'רשטא' בעין ראפה הסמוכה לאבו גוש. שם ברחוב קטן סמוך למסגד, בין סמטאות הכפר ובשביל עפר מסתתרת לה בקתת עץ חמימה שבמרכזה טאבון בוער. הכירו את מסעדת 'רשטא' שפועלת מתחת לרדאר שלנו כבר מספר שנים ופרצה בשנה האחרונה כאחת המסעדות השוות. 'רשטא' היא קודם כל מקום של אווירה המציע חוויה אינטימית ועכשווית. כמה אני אוהב לבקר ולכתוב על מסעדות טובות באזור שלנו ואלה צצות כפטריות אחר הגשם, אז קדימה בואו נתחיל.

'רשטא' היא אנטי תזה למסעדות של אבו גוש. היא מסעדה שקטה ונעימה, היא מושקעת ואסטטית, היא מציעה שירות אישי מעולה והכי חשוב - האוכל טעים, טרי ולא מתיימר. כל מנה שהזמנו הייתה מדהימה בטעמיה ונפלאה בהגשתה. אם אתם מחפשים רק חומוס פלאפל, אל תגיעו לכאן. אם אתם מחפשים חוויה קולינרית ומטבח ערבי אוטנטי במיטבו - רוצו להזמין מקום כי בסופי השבוע מפוצץ כאן, במהלך השבוg תמצאו מקום בנקל.

עין ראפה הוא כפר ערבי קטן המונה כאלף איש מבוסס על חקלאות ושורשיו בשלוש משפחות שעקרו  מצובא. הכפר צמוד לעין נקובה, שבין כביש 1 ואבו גוש מצפון וצובה מדרום. הכפר נקרא על שם המעיין 'עין ראפה' הנמצא במרכזו. בדומה למעיין 'עין לימון' הקרוי בפי התושבים 'עין לעמור' הסמוך.

ביום שלישי האחרון שמתי פעמיי עם בת זוגתי למסעדת 'רשטא'. לפני שנכנס לתפריט, ראוי להתעכב על האווירה. המסעדה המשקיפה לשדות והנוף הכפרי ממוקמת מתחת למסגד במבנה עץ נעים, מעוצב ואסטטי הכולל חלונות גדולים לנוף, שולחנות עץ גדולים ומזמינים, מרצפות דקורטיביות של פעם, תאורה נעימה, בר פתוח, טאבון שבו נאפים מרבית המנות במסעדה והכי חשוב - גינה עם עצי תאנה, גפן וזית שלצידם שולחנות. אם תבואו ביום נעים, מומלץ, ממש מתבקש לאכול בחוץ. ובקיצור, האווירה הכפרית, השקטה והפסטוראלית עם ניחוח השדות של כפר ערבי וקריאות מואזין הם חלק מהחוויה הקסומה כאן.   

כבר ההתחלה הבטיחה חגיגה גסטרונומית מרגשת. החלטנו כהרגלנו 'להפקיר' את עצמנו לבחירות של המלצרית המקסימה ארמינה תוך בקשה למנות מומלצות מהתפריט שהוגש לנו.  התפריט במסעדה בנוי על מנות גדולות ונדיבות, אוכל ערבי אוטנטי עם דגש על מאפים, בשרים, ירקות גינה טריים שגדלים בעין ראפה ושימוש בתבלינים רבים ובהם סומק, כמון גארי, בהרט, אגוז מוסקט, קינמון טחון, פטרוזיליה וטחינה כמובן. האוכל טרי וחומרי הגלם באיכות גבוהה. יש גם מנות צמחוניות, דגים ועוד.

פתחנו בלחם מאפה הבית האפוי בתנור לבנים עם טאפאסים. על חשבון הבית מוגש משקה תמרהינדי מתוק וטעים. כאן ראוי להדגיש שבמקום לא מוגש אלכוהול, אך אתם מוזמנים להביא עמכם בקבוק יין והמלצרים יגיש לכם כוסות ויפתחו את הבקבוק ללא תוספת תשלום.

בין המנות הראשונות שכולן מומלצות התאהבנו במאפה מנגולד שום ובצל אפוי בתנור עם רוטב טחינה ונענע בצד (30 שקלים). גם הקובה סינייה עם שכבות של בורגול וטלה טחון עם צנוברים ועשבי גינה היא מנה טעימה ונדיבה (35 שקלים). לא פחות מומלץ הוא הסלט הירוק עם ג'בנה (גבינה בלאדית) ודבלים. הסלט הנהדר הזה כולל גם חסה, עגבניות שרי, בצל ופלפלים מוגש ברוטב חרדל בר, דבש ושמן זית (45 שקלים). יש גם סלט פתוש, ירקת גינה ממולאים סמבוסק, גליליות זעתר ויוגורט עזים ועוד. מנות ראשונות טעימות ומיוחדות שלכל הדעות אסור לכם לפספס בשום אופן.

נזקקנו למנוחה קטנה לפני שהגענו למנות העיקריות. אלה הגיעו בתיאום עם המלצרית ובהמלצתה:  מנת נדיבה במיוחד של קבב דגים שכללה קציצות מוסר ים על תבשיל חומוס ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות בלאדי (70 שקלים) ומנת הדגל הכול כך אהובה עליי - שיש ברק. מי שלא מכיר את המנה חייב לנסות. השיש ברק ב'רשטא' יש לו טוויסט כיסונים הממולאים בבשר טלה טחון ופטרוזיליה קצוצה המבושלים ביוגורט עזים חמצמץ וחם. מנה מדהימה בארומה ובטעמים (70 שקלים). מבחר המנות העיקריות כולל גם את הפואכרה, תבשיל נתחי בקר בירקות שורש ושדה, סנייה קציצות טלה עם ירקות צלויים בטאבון ומסח'אן, חצי עופיון על לחם 'מפרוד' בציר עוף בטאבון עם רצועות בצל וסומאק.

לא מומלץ ולא ראוי לסיים את הארוחה כאן ובכל מקום בלי הקינוחים. בין המנות האחרונות אני ממליץ בחום על הכנאפה שמוגש חם מהטאבון ומוכן כאן טרי מדי יום (25 שקלים). מי שמעדיף יכול לנסות את אצבעות הבקלאווה או דואט קטאיף. כל המנות טעימות ומוגשות עם קפה שחור, הפוך או תה לבחירתכם. איזה אושר.

בסיומה של הארוחה הכרנו את מרואן הטבח שחולק את הבישול עם עבד ועם בעל המסעדה והשף ג'אנם. מרואן, בחור מקסים ושופע חמימות מתגורר בבית הסמוך למסעדה שבה הוא מבלה את רוב שעות היממה. הוא סיפר לנו בהתרגשות על האורחים שמגיעים ממבשרת, מירושלים ומכל רחבי הארץ לאכול אוכל טעים וליהנות מהאווירה המשפחתית האינטימית לאורך השנה ובמיוחד בימי הקיץ בגינה הפתוחה לנוף, על האירועים הפרטיים המתקיימים כאן. אם לסכם, זהו סיפור על מקום יפה, כיפי, טעים ומהנה עם מימד אנושי ויחס אישי חם. אחת המסעדות הטובות ביותר באזור. נסו ותיהנו.

מסעדת 'רשטא', עין ראפה.

שעות פעילות: 12:00-21:00, פתוח כל ימות השבוע, גם בשישי שבת. סגור בראשון.

טלפון להזמנות: 02-994-8520.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: