יום שני, 18 בנובמבר 2019, כ' חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

לא על הבשר לבדו

והפעם: לחמניות באן והמבורגר קינואה עם סויה * הודות למתכון זה, מעתה גם צמחונים ייהנו מקציצה חרוכה על הגריל

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מצרכים להכנת לחמניות באן:

325 גרם קמח חיטה

155 מ"ל חלב

4 גרם שמרי אפייה או 12 גרם שמרים טריים

2 כפיות סוכר

כפית מלח

2 כפות שמן זית

מים להברשת הלחמניות

זרעי שומשום או פרג כתופסת מעל הלחמנייה

 

מצרכים עבור המבורגר קינואה וחלבון סויה

100 גרם נתחי סויה

75 גרם קינואה

ביצה

50 גרם פירורי לחם

חצי בצל

כפית חרדל

כף רוטב סויה

1 שן שום

פטרוזיליה, מלח ופלפל

 

הכנת לחמניות הבאן

1. הניחו את קמח החיטה בקערה והוסיפו את המלח, הסוכר והשמרים.

2. הוסיפו את החלב ואת שמן הזית.

3. אם אתם משתמשים במיקסר לבצק, ערבבו את המצרכים למשך 15 דקות במהירות איטית (אם ניתן לבחור מהירות בטווח הנע בין 1 ל-6, עדיף להשתמש במהירות 2). הבצק צריך להפוך לרך ומבריק. אם אתם לשים עם הידיים, לושו שלוש דקות, חכו ארבע דקות ולושו שוב שלוש דקות עד שהבצק הופך לרך ומבריק.

4. הניחו את הבצק בקערה עם שמן זית וכסו אותו עם כיסוי פלסטיק (הזליפו מעט שמן זית גם על כיסוי הפלסטיק). השאירו אותו במקום חם למשך כשעה עד שיכפיל את גודלו.

5. הניחו את הבצק על השיש, לושו אותו ידנית על מנת לשחרר ממנו את האוויר הלכוד בו, וחתכו אותו לארבע חתיכות שוות בעזרת סכין או חותך בצק.

6. עיצוב הצורה של לחמניות הבאן: הניחו את חתיכות הבצק על השיש וגלגלו אותן בעזרת ידיכם עד לקבלת צורה של כדור.

7. סדרו את חתיכות הבצק העגולות בתבנית אפייה. עטפו אותן בנייר כסף או בבד עם קצת קמח, והשאירו אותן במקום חם למשך 40-50 דקות עד שגודלן יוכפל בשנית.

8. הברישו את לחמניות הבאן עם מעט מים, פזרו את זרעי השומשום או הפרג מעליהן, ואפו אותן בחום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות בתנור שחומם מראש.

9. כאשר הלחמניות נאפו לגוון חום-זהוב, מקמו אותן על מדף הקירור.

 

הכנת ההמבורגרים

1 . שטפו את הקינואה בתוך מסננת עד שהמים הנשטפים נקיים לחלוטין.

2. חממו כפית שמן זית בסיר. כאשר השמן חם מספיק, הוסיפו את הקינואה. יש ליצור מרקם הדומה לאגוזים קלויים.

3. שפכו מים לתוך הסיר (כמות כפולה מזו של הקינואה) ובשלו את הקינואה על אש קטנה למשך 15 דקות.

4. חתכו את הבצל וטגנו אותו במחבת טיגון על אש קטנה. לאחר שהוא מתרכך, הורידו מהאש ושימו בצד.

5. שפכו את נתחי הסויה לקערה ושפכו עליו מים כך שיכסו את כולו. לאחר עשר דקות, שפכו את המים העודפים. שימו בצד.

6. ערבבו את הקינואה, נתחי הסויה והבצל בקערה נוספת והוסיפו את הביצה, את פירורי הלחם, את החרדל, השום הכתוש, רוטב הסויה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. ערבבו את כל המצרכים עד לקבלת צורה אחידה.

7. צרו מהעיסה שנוצרה קציצות המבורגר.

8. ניתן לפזר פירורי לחם מעל קציצות ההמבורגר לפני שמניחים אותן על הגריל.

9. כאשר ההמבורגרים מוכנים, הכניסו אותם לתוך לחמניות הבאן עם עגבנייה וחסה. אפשר להוסיף פרוסות חציל, גבינת עיזים ועשבי תיבול לבחירתכם.

 

הערות:

זמן ההתפחה עשוי להשתנות בהתאם לטמפרטורה בחדר. בחדר קריר, זמן ההתפחה של הבצק ייקח זמן רב יותר מהכתוב במתכון. אם המקום מחומם, זה ייקח פחות זמן.

אם תכינו על פי הכמויות הרשומות במתכון, תקבלו יותר המבורגרים מאשר לחמניות באן. אפשר לאכול את ההמבורגרים ללא לחמניות, או פשוט להפחית בכמות ההמבורגרים בארוחה. ההמבורגרים יחזיקו במקרר למשך 4-5 ימים.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: