יום רביעי, 11 בדצמבר 2019, י"ג כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

הביסטרו של השכונה

תפריט חורף חדש במסעדת 'לינק קסטל' במבשרת ציון

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יצחק רביחיא

רבים מכם בוודאי מכירים את מסעדת 'לינק קסטל'. קרוב לבית, טעימה, ייחודית עם מנות מוקפדות ומאכלים ותבשילים מיוחדים ולא מתיימרים. מסעדה שכיף לבקר בה ולאכול בה ובמיוחד עם תפריט החורף החדש. נסו ותיהנו.

מסעדת 'לינק קסטל' במבשרת ציון היא דוגמא קלאסית למסעדת ביסטרו שכונתית וייחודית. המסעדה ממוקמת במקום צנוע, נחבא אל הכלים ברחוב היצירה 6 במבשרת ציון. היא פתוחה בימי ראשון  עד חמישי רק בערבים מהשעה 18:00 ועד עזיבתו של אחרון הלקוחות  ובשישי ושבת החל משעה 12:00 בצהרים ועד אחרון הלקוחות. מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע. ובכלל, המיקום, הקונספט והאווירה המיוחדת של 'לינק קסטל' הופכים כל ביקור בו לחוויה.

ביום שישי האחרון ביקרתי בה שוב והתפעלתי במיוחד ממנות הביסטרו היצירתיות והמנות החדשות של תפריט החורף המוצעות מידי ערב. זאת בנוסף לתפריט הרגיל, הכולל בשרים, דגים, פירות ים, פסטות, סלטים, מרקים, קינוחים ותפריט אלכוהול עשיר. 

בין המנות החדשות במסעדה דפי אנטריקוט – 250 גרם מוגש על מצע של עלי תרד ועגבניות שרי מוקפצות במחבת עם שום, שמן זית, יין לבן ותוספת לבחירה ומנה מומלצת נוספת היא הרביולי במילוי פולנטה ברוטב שמנת ופטריות.

המקום שופע חום ואווירה נעימה ומפנקת. מייד הרגשתי בבית. אוירה שכונתית. המסעדה מרווחת, מעוצבת עם תקרה גבוהה בצבע אדום, ריצוף כהה, תאורה עדינה, ריהוט עץ נעים ומוסיקה נעימה ברקע. ביסטרו המעניק אווירה ידידותית ומשפחתית. שלושה שפים עמלים בהוצאת המנות המוקפדות תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים, ירקות ופירות עונתיים והרבה אהבה ומקצועיות. הכל כאן נעים ואסתטי. לא מפואר. לא מתיימר, אבל איכותי.

התיישבנו על הבר והפקדנו עצמנו בידיו של אלעד הברמן והמלצר שלנו, סטודנט בן 29 מעין חמד. רצינו להתענג גם על האוכל וגם על האלכוהול. שילוב מנצח לטעמי. התמוגגנו מאושר עם כל מנה שהוגשה לשולחן, נהנינו מהטעמים, המרקמים, הצבעים, הניחוחות שעוררו את כל החושים במנות המגוונות שבחרנו מהתפריט בליווי המלצות חכמות של הצוות.

פתחנו במנות ראשונות. אני הזמנתי את מנת החורף האהובה עליי – מרק גולש חם המורכב מרוטב עגבניות וציר בקר, פלפלים אדומים וסלרי. בין המנות הראשונות תמצאו גם כרובית מטוגנת, טבעות קלמארי, חציל קלוי, קרפצ'יו פילה משובח, סלט קפריזה, סלט פטוש, סלט שוק טעים ומגוון, סלט ירוק רוקפור, סלט קיסר וסלט יהודה, על שמו של חברי יהודה אסל"ן ז"ל, תושב מבשרת שהקים את המסעדה בשנת 2011 והלך לעולמו לפני שנתיים. המסעדה עברה לפני שלוש שנים וחצי שיפוץ ומתיחת פנים והחליפה את בעליה.

זה המקום להתעכב על החידושים בתפריט היין והאלכוהול. אני נהניתי מהאולד פאשן – בורבון עם סוכר חום וקליפת תפוז, אך מומלצים גם הג'ין ספיריט המורכב מג'ין, לימון, סוכר, קווה ועלה רוזמרין לארומה. עוד בתפריט הקוקטיילים: אסאיי רויאל על בסיס וודקה וון גוך, מוסקו מיול עם וודקה וג'ינג'ר וכמובן קוקטייל היום המשתנה שמומלץ לבקש מהברמן.

 

צילום: באדיבות 'רב תקשורת'

 

גם תפריט היינות שודרג. אנחנו בחרנו את הסנגרה דה-טורו (דם השור) - יין אדום משובח מחבל קטלוניה. עוד בתפריט היינות מלבק לה ז'אמלה לנגבון מצרפת וסובניון בלאד דורבלייה מניו זילנד.

לאחר אתנחתא הגענו למנות העיקריות. כאן המבחר עשיר וקשה. בחרתי בפילה סטרוגנוף ברוטב יין לבן, שמנת ופטריות. עוד בין המנות המומלצות: אוסובוקו טלה ברוטב יין אדום המבושל במשך חמש שעות, סטייק ניו-יורק – נתח סינטה עם העצם ומטבל רוקט קצוץ, המבורגר לינק המפורסם, טבעות פילה, סטייק אנטריקוט עם קונפי שום, קבאב טלה על פיתה אש תנור, קציצות לאה, כנפיים של עוף מתובלות ברוטב סויה ודבש וכמובן מבחר מנות דגים ופירות ים וביניהם פילה דניס בחמאת שום ויין לבן, פילה סלמון ברוטב חמאת הדרים, שרימפס ביין לבן ועוד. גם חובבי הפסטות יוכלו למצוא כאן מבחר מגוון הכולל טורטליני, רביולי ערמונים, פטוצ'יני ועוד.

את הכיף משאירים לסוף. הקינוחים כאן חלומיים ואני ממליץ לא לפספס את האלפכורס והאפוגטו (גלידת וניל ואספרסו מעליה). עוד בתפריט: סופלה שוקולד, עוגת גבינה, פאי תפוחים, סורבה בטעמים, קרם בננה או עוגיות מסקרפונה. תיהנו.

ואסיים בבשורה לחובבי המוסיקה. ביום שישי (15.11, 14:00), יתקיים במקום מופע מחווה לשירי להקת 'כוורת' עם אמיר שרייבר וכמובן מוסיקה טובה, בירה, אלכוהול ו'תפריטי חברים'.

כתובת: רחוב היצירה 6, מבשרת ציון.

שעות פעילות: ימים א'-ה', 18:00–24:00, שישי-שבת מהשעה 12:00.

טלפון להזמנות: 02-534-5522.

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: