יום חמישי, 13 בדצמבר 2018, ה' טבת ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

מיני דונאטס מייפל וקינמון ללא גלוטן

השף והדיאטן אודי ברקן, במתכון חגיגי וקל הכנה למיני דונאטס ללא גלוטן. הדונאטס עסיסיים בטעם מייפל, וניל וקינמון, אפויים בתנור ללא טיגון, לאירוח והנאה. חג שמח!

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

מצרכים (ל-24 יחידות בתבנית מיני דונאטס):

יבשים:

כוס קמח ללא גלוטן  

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

כפית קינמון

חצי כפית מלח

רטובים:

ביצה

150 גרם יוגורט

כף שמן קנולה

כף מיץ לימון

3 כפיות מייפל

כפית תמצית וניל

לציפוי: 

כוס + 2 כפות אבקת סוכר  

שליש כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים/אורז/סויה)

חצי כפית תמצית מייפל (לא חובה)

חצי כפית תמצית וניל 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים.
3. בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים.
4. שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד לקצה.
6. אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח). נותנים לתבנית להתקרר בטמפרטורת החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.
7. להכנת הציפוי: מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב. מחממים במשך 15 שניות במיקרו, מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות. חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
8. מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל. טובלים כל דונאט בתערובת, מעבירים למגש ומגישים.


המתכון באדיבות חברת שר (Schur)

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: