יום ראשון, 16 ביוני 2019, י"ג סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

טחינה עדשים

תבשיל עדשים עשיר ומפנק, המוגש על גבי טחינה ביתית וסלט כוסברה טרי וטעים. נפלא כמנה עיקרית או ביניים בארוחה משפחתית

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

רכיבים (לכ-3-4 מנות):

לתבשיל:

חצי חבילת עדשים שחורות (250 גרם) מושרים במים פושרים לשלוש שעות

2 גזרים בינוניים קצוצים דק

בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות או מגורדות

6-8 עגבניות שרי תמר

כפית שטוחה כמון

כפית שטוחה פפריקה

2 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

לטחינה

כוס טחינה גולמית

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

חצי כפית שטוחה מלח ים

ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק

לסלט:

צרור גדול של כוסברה טרייה, שטופה וסחוטה מהמים

בצל בינוני

חצי לימון

כפית שטוחה מלח ים

שמן זית

אופן ההכנה:

  1.   להכנת התבשיל: מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל כשהשמן חם. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים. מוסיפים כמון, פפריקה ושום ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ועגבניות ומערבבים.
  2.   כשהבצל הופך שקוף והרכיבים בתבשיל מתחברים, מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה שני ס״מ מעל התבשיל שבסיר. מבשלים על אש בינונית בסיר פתוח ומערבבים מפעם לפעם. התבשיל מוכן כשהעדשים מתרככות והמים נספגים לגמרי.
  3.   להכנת הסלט: קוצצים דק את הכוסברה והבצל, מוסיפים שמן זית בנדיבות. סוחטים חצי לימון ומוסיפים את המלח.
  4.   להכנת הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה שלא תהיה יבשה או נוזלית מידי.
  5.   בצלחת הגשה יפה יוצקים כמה כפות של טחינה מוכנה שתכסה את קרקעית הצלחת בשכבה נאה. מעל הטחינה מוסיפים כמות רצויה של תבשיל עדשים כך שיישארו שוליים של טחינה מסביב. מעל העדשים מניחים ערימה של סלט כוסברה ומשטחים ומעל הכל מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות. בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב.

מתכונאי: חיים שתיים, באדיבות 'אחוה'

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: