יום חמישי, 12 בדצמבר 2019, י"ד כסלו ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

ורק ירושלים 02

והפעם: מסעדת 02 החדשה והכשרה במלון 'ענבל' בירושלים * מסעדת גריל בשרים ירושלמית עכשווית וכשרה עם תפריט מקורי ומעניין

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

יצחק רביחיא

אחת החוויות הגסטרונומיות המשובחות שבהן התנסיתי באחרונה הייתה ארוחה במסעדה החדשה 02 (אזור החיוג של העיר ירושלים) במלון 'ענבל' שבשכונת טלביה בירושלים. המסעדה החדשה, שנפתחה רשמית לפני חודש בלבד, ממוקמת בחלל נפרד של המלון, שבעצמו עבר שיפוץ מקיף לאחרונה. המסעדה מבוססת על מטבח ירושלמי מודרני, השואב השראתו מחומרי גלם מקומיים, תרבות השווקים וחומרי הגלם הירושלמים והמקומיים. אם תרצו כותרת נוספת – זוהי מסעדת גריל בשרים ירושלמית עכשווית וכשרה.

את המנות מאפיין שימוש בחומרי גלם איכותיים מירקות 'בלאדי', דרך הקטניות והתבלינים ועד החיטה, הדגים והבשרים. את התפריט העשיר והטעים הרכיבו השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון מקבוצת 'מונא' בעיר, יחד עם שף המלון, ניר אלקיים. יחד הם יצרו תפריט מרתק, מגוון ומעניין, צעיר ורענן. מי שאוהב לאכול, אסור לו לוותר על החוויה הגסטרונומית.

את המסעדה מנהל אסף כהן, שאירח אותנו במקצועיות ובהתלהבות. הוא גם סייע לנו עם המלצרית האדיבה לבחור את תפריט הארוחה. המסעדה נעימה ומושכת ומידי ערב 70 המקומות בה כמעט מלאים ולפיכך רצוי להזמין מקום מראש. ישנה אפשרות לקיים במסעדה אירוע פרטי בחדר נפרד עד 10 סועדים בתיאום מראש כמובן.

02 מציעה לפתיחת הארוחה לחמים בעבודת יד, ביניהם בייגלה ירושלמי, עם סלטים עונתיים מתחלפים כגון מחמרה (פלפלים, אגוזי מלך טחינה וסילן), צ'טני חצילים (חציל ותפוח עץ), מטבוחה , תפוזים עם רוקט ואגוזים ובטטות עם מייפל.

בין המנות הראשונות המצוינות והמאוד מומלצות תמצאו דג עם עגבנייה צלויה ופלפל שושקה; סשימי אינטיאס עם מלפפון, שמן שומר, זרעי עגבנייה ופלפל חריף; במיה צרובה על איולי לימון; נזיד בקר עם ירקות שורש ועדשים ירוקים; טרטר בקר ובורגול – מומלץ מאוד; רוסט סינטה עם קרמל חציל, בצל ירוק ולימון שרוף; קרי צוואר טלה על תבשיל חומוס ושמן עמבה שהייתה המנה המועדפת עליי. מחירן של המנות הראשונות נע בין 42 ל-68 שקלים למנה.

צילום: באדיבות מלון 'ענבל'

המנות העיקריות במסעדת 02 מתמקדות בגריל בשרים, כאשר הטיפול בבשר כאן הוא ייחודי וכולל נתחים טריים ומיושנים (הדגש הוא על שיפודים המוצעים לכל סועד לפי משקל). באופן אישי העדפתי את סטייק הסינטה – 350 גרם שמעליו רוטב פטריות ויין אדום בתוספת מקלובה. לצמחוניים מוצע דג טרי או מנה טעימה במיוחד של ארטישוק ירושלמי עם תבשיל אורז בר. כמובן שתמצאו כאן גם שיפודי פרגית עם אריסה וסילאן; קבב לוקוס עם עגבניות שרופות; כתף טלה בפסטו כוסברה; שקדי עגל עם סלסת בצל ירוק; נתח קצבים; וקולרבי עם אריסה וסלט עדשים. המחירים נעים בין 42 ל-65 שקלים למנה, שמוגשת עם תוספות כמו מקלובה, תבשיל חומוס ותרד, שומר, עגבנייה, חציל וזוקיני, תפוח אדמה, סלק, קולרבי ועוד.

ומה לגבי הקינוחים? מכיוון שהמסעדה כשרה הקינוחים המוגשים בה הם פרווה. אני התלהבתי מאוד מהקינוחים, למרות שהתקשיתי להתמודד עם מנה אחרונה, אך אל תוותרו על התענוג ותנסו אחד מהקינוחים הבאים: טארט פיסטוק עם גלידת מרציפן וקולי פירות יער; עוגת סולת עם גלידת הל ומרמלדה; פודינג אורז עם מרקחת תפוזים ואבקת היביסקוס; וסורבה תות ודקואז פיסטוק (22-32 שקלים לקינוח).

מילה נוספת מוקדשת לאלכוהול המגוון במסעדה. הברמן המקצועי יכין לכם כמעט כל מה שתבקשו. אל תוותרו על אחד הקוקטיילים. אנחנו הזמנו קיוקמבר סוור על בסיס ג'ין וגולדן אפל על בסיס רום. בהמשך ניסינו את מבחר היינות המצוין מומלץ במיוחד היין האדום רוסו איטלקי מיקב 'לוריה' שבכרם יוסף.

המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בשעות הערב בלבד - מהשעה שש ועד עשר וחצי (חלק הבר במקום יהיה פתוח עד השעה 11 וחצי בלילה). בסופי השבוע המסעדה משרתת בעיקר את אורחי המלון. בהמשך, מבטיח אסף כהן, מנהל המסעדה, יתרחבו שעות הפעילות.

נסו ותיהנו.

02. צלון 'ענבל', רח' זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756666. כשר.

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: