יום שני, 18 בפברואר 2019, י"ג אדר א' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

זמן אוכל במבשרת ציון

כריך לחם ציידים

לחם ציידים הינו ככר לחם המכיל את כל מרכיבי המזון הדרושים לארוחת צהריים מזינה. מקורו של הלחם בציידי אירופה שהיו מעשנים או כובשים את הבשרים על מנת שלא יתקלקלו, והיו מכניסים לתוך הלחם ירקות אפויים ומטבלים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

המצרכים (ל- 4 מנות):

4 לחמניות שלמות (לא לחמניות קלועות) רצוי ארוכות

5 פרוסות נקניק פרושוטו

5 פרוסות נקניק קורנדביף

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

כף טפנד ממרח זיתים שחורים

אופן ההכנה:

1. חותכים בכל לחמניה את צד 'הנשיקה' ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה, מניחים בצד.

2. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר דקה גם את העגבניות.

3. מטגנים כ-10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.

4. מוציאים את הנקניקים מהאריזה וממלאים שכבה של כחצי גובה בתוך הלחמניה.

5. מסדרים הכל בשכבות יפות ואפשר להשתמש במספר סוגים של נקניקים אהובים.

6. לאחר מילוי הנקניקים, מכניסים פנימה את הירקות שטוגנו, לאט לאט ובזהירות. מחברים מחדש את הקצה של הלחמניה ועוטפים הכל בנייר אפייה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.

7. מניחים בתבנית ועליה מניחים משקולת כבדה כמו כלי חרס (חשוב שיהיה עמיד לחום).

8. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום 120 מעלות.

9. לאחר הצינון חותכים למנות. ניתן לשמור במקרר.  

 

המתכון מוגש באדיבות 'מעדני יחיעם'

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: