יום שישי, 19 באפריל 2019, י"ד ניסן ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 054-430-0186

תרבות ופנאי במבשרת ציון

חוגגים Valentine's Day בתמול שלשום

המוסד הירושלמי "תמול שלשום" המוכר כפנינה הרומנטית ביותר בירושלים מזמין את הקהל הרחב לערב מיוחד של הקראת שירי אהבה, לצד ארוחה רומנטית באווירה הייחודית של המקום ולקנח בקינוח ספיישל במיוחד ליום האוהבים

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מערכת 'מבשרנט'

תמול שלשום, המוסד הירושלמי ובית הקפה המיתולוגי של ירושלים בניהולם של הסופר דוד ארליך ושותפו דן גולדברג ובניצוחה של שף אדר קפלן מור מזמין את הקהל הרחב לחגוג את יום האהבה במקום הכי רומנטי בירושלים. 'תמול שלשום' המשלב בצורה מיוחדת בית קפה, תרבות ומסעדה, ומקיים מדי שבוע שלל אירועי תרבות בנושאים שונים, יקיים בערב הוולנטיין אירוע תרבות מיוחד לכבוד יום האהבה, במהלכו המשורר אליעז כהן יקרא בשירי "מחר הירח יזרע"- אוסף שירי האהבה שלו, שהופיע לאחרונה בהוצאת אבן-חשן. בין המשתתפים באירוע: המשוררים יונתן ברג ואופיר נוריאל, הבמאית-מחזאית והסופרת בשמת חזן, המוסיקאית יפעת ישראל.

יום חמישי, 14.2.19 החל מהשעה 22:00.

עלות: 25 שקלים המוחזרים כקופון להזמנה מתפריט המסעדה.

בנוסף, 'תמול שלשום' יציע באותו יום במבחר מנות ספיישל במיוחד ליום האהבה, פרי ידה של שף אדר קפלן מור וכן קינוח ספיישל שנבנה במיוחד עבור חג האוהבים: קרם גבינה בשילוב קרם וניל שבליבם מרמלדת תות, בציפוי שוקולד לבן קראנצ'י, על מצע קריספי של קראמבל אגוזי לוז בצורת לב, בעלות של 38 ₪.

לאחרונה החל 'תמול שלשום' בחגיגות חצי יובל להווסדו, ובמסגרת זו עבר המקום שדרוג קולינרי, כשהפך מבית קפה לבית קפה - מסעדה חלבית המציעה תפריט ייחודי שנבנה בקפידה בהתאמה לאווירה המיוחדת של המסעדה על ידי השף החדשה, שף אדר קפלן-מור. התפריט החדש מורכב מחומרי גלם איכותיים וטריים המטופלים במקצועיות ומיומנות גבוהה, כאשר לנגד עיניה של השף עמד הרצון לפנות לקהל ישראלי, וגם לתיירים המבקרים בירושלים. לכן, ישנן מנות רבות שהן וורסיות על מנות קלאסיות ממטבחים שונים ברחבי העולם. בנוסף, התפריט מציע מגוון עשיר של מנות צמחוניות ומנות ללא גלוטן.

תמול שלשום מהווה מוסד ירושלמי מוכר המשלב בית קפה, תרבות, ומסעדה. מיקומו המיוחד במרכז המדרחוב של נחלת שבעה בבניין עתיק לשימור מהמאה ה-19, יחד עם האווירה הייחודית והרומנטית שלו, הפכו אותו לאחד המקומות המדוברים בעיר ובעל תהודה רחבה אף מחוצה לה. כבר בערב פתיחתו הופיע בו המשורר יהודה עמיחי ומאז מתקיימים במקום ברציפות אירועי ספרות, הרצאות, תיאטרון, מוזיקה חיה ועוד, במתכונת קבועה של פעמיים בשבוע. חלל המסעדה מהווה גם חנות ספרים- כך בין הקשתות והקירות העתיקים ישנם מדפים עמוסי ספרים, תערוכות ציורים ועבודות אומנות.

המסעדה מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמנטים" מאוירים באווירת המקום.

שף קפלן – מור, בעלת ניסיון קולינרי של למעלה מ-20 שנים, וחברה בעמותה הישראלית לתרבות קולינארית. את ניסיונה הקולינארי רכשה שף אדר קפלן מור ב-  Institut" "Paul Bocuse בחו"ל ובישראל ב- "בישולים". במשך כ-10 שנים עסקה גם במתן ייעוץ קולינארי לשיפור תהליכים במסעדות והייתה אחראית על הקמת מסעדות, בניית תפריטים וכתיבת מאמרים בנושאי קולינריה בארץ ובעולם, בעיתונות וברשת.

 

תמול שלשום – רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה 02-6232758

www.tmol-shilshom.co.il

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: