יום שני, 18 בנובמבר 2019, כ' חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-430-0186

בריאות ויופי במבשרת ציון

על בריאות (חלק ח'): על הסוכר

כל תהליך של ריפוי חייב להתחיל ממודעות עצמית, שמשהו משובש אצלנו ועלינו לקחת אחריות ולהשתנות. אם אנחנו לא מסוגלים להשתנות, לפחות תרחמו על ילדיכם

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

עציון בקר

לפנייה בכל נושא: עציון בקר, 052-2869120, etzion48@012.net.il

המאמר שאחי, ד"ר אברהם בקר ז"ל, כתב על הסוכר קצת מסובך מדעית, וגם לא הספקתי לתרגם זאת לעברית בהשגחתו, כיוון שעזב את עולמנו. אביא את תקציר הדברים.

הסוכר מספק את האנרגיה שבלעדיה לא נוכל לחיות אפילו שנייה אחת. אולם הסוכר גם הורס את הגוף כשהוא לא נצרך בצורה נכונה. עודף הסוכר המצוי בדם הופך לגליקוגן, המצטבר בכבד ובשרירים ומשמש כעתודת אנרגיה לשעת הצורך. אם עודפי הסוכר מתמידים במחזור הדם ואינם נצרכים, הם מתחילים להתחבר עם החלבונים וגורמים להם להתקשות. לתהליך הזה קוראים גליקציה. זה דומה לתהליך בו אנו מבשלים בשר עם סוכר – קרמליזציה. באדם בריא, החלבונים ה'מבושלים' האלו מתפרקים, אולם בשלב מסויים, התהליך הזה איננו הפיך. עודף הסוכר מאמץ את הלבלב, המספק אינסולין למחזור הדם, הוא עלול להתנוון, ובסופו של דבר נחלה בסכרת.

תיאמין וויטמין B1, יעיל בפירוק החלבונים המוקשים.

יעיל ביותר פירידוקסאמין – B6. לא לערבב עם פירידוקסין, הנפוץ כתוסף מזון.

לא ידוע לי אם ניתן להשיג את הפירידוקסאמין בארץ. זה ניתן להשגה באינטרנט.

הדרך היעילה ביותר למנוע את כל הסיבוכים האלו, זה להוריד את הסוכר הלבן, החום, הדבש, פירות יבשים, מיצים מוכנים, וכל מזון שהסוכרים בו עוברים מיד למחזור הדם ולא דרך מערכת העיכול.

תחליף טוב לסוכר זה סטיוויה וקסיליטול. את הסטיוויה אנו מכירים בארץ, אפשר לקנות את זה כעלים ולחלוט. את התמצית המתוקה אפשר להוסיף לתה או לקפה, או לתבשילים. לי זה נראה כעדיף מאשר לצרוך את הסטיוויה לאחר שעברה תהליכי עיבוד תעשייתיים. קסיליטול זהו ממתיק טבעי המופק מקליפת עץ הליבנה. שימוש מוגזם בקסיליטול עלול לגרום לשלשול.

הסכרת היא אחת המגיפות החמורות שממנה אנו סובלים; הטרגדיה היא שקל יחסית למנוע אותה. זוהי מחלת חברת השפע. יהודי תימן כשעלו לארץ, לא סבלו מסכרת ולא ממחלות לב, למיטב זכרוני.

כעשרה אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מכך, ועוד עשרה אחוזים בדרך לשם. כנראה שיותר מאלף איש מאבדים איברים כל שנה מחמת סיבוכי המחלה. אנחנו מדברים על מצב חירום של ממש. אם היינו מאבדים מספר כזה של חיילים כל שנה, המדינה הייתה משתוללת.

אין כמעט מוצר המיועד למאכל שאיננו מכיל סוכר. כל הסלטים, למעט חומוס וטחינה, מכילים סוכר. וכמובן שלא כתוב כמה אחוזי סוכר. למה מוסיפים סוכר לכל דבר? זהו חומר גלם זול, מסובסד, הנחשב משום מה על ידי המדינה כ'מוצר יסוד חיוני', כמו לחם לבן, אורז לבן, מרגרינה, שמנים תעשייתיים. הסוכר נקשר לקולטנים במוח, בדומה לסמים, וגורם להתמכרות. למעשה, כולנו מכורים לסם הסוכר. משרד הבריאות, הרופאים ויצרני המזון מודעים לכך. הם מספקים לציבור את רצונו. אבל מודעות הציבור הולכת וגוברת באופן הדרגתי, כך שאנו רואים יותר ויותר מוצרים 'דלי קלוריות' או נטולי סוכר. אבל גם מוצרים אלו מכילים כל מיני חומרים – חומרי שימור, צבעי מאכל, שלא הייתם מוסיפים אותם לשום דבר, כמובן.

ילדים סופגים מידע באופן תת מודע עד גיל שלוש בערך, ובהמשך ממשיכים ומפנימים את המידע באופן שכלי יותר. כך שהם סופגים למעשה את כל המנהגים הרעים שהתקבעו אצלנו, בתוכם צריכת סוכר בלתי מבוקרת. ראיתי לא פעם אימהות מובילות את ילדיהן בעגלה, כאשר הילד יונק איזה נוזל מהבקבוק, שזה מים צבועים עם סוכר. הילדים נולדים לתוך מגפת הסכרת. קשה מאוד לאדם מבוגר להיגמל מהתמכרות, וסוכר הוא התמכרות ככל התמכרות אחרת.

כל תהליך של ריפוי חייב להתחיל ממודעות עצמית, שמשהו משובש אצלנו ועלינו לקחת אחריות ולהשתנות. אם אנחנו לא מסוגלים להשתנות, לפחות תרחמו על ילדיכם – זה יגרום לכם לעשות את השינוי הפנימי, אחרת לא תוכלו לעזור לילד. הוא סופג מאתנו באופן אוטומטי את ההרגלים הטובים והרעים שלנו.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: