אגסים 'בל הלן'

קינוח מתוק, קליל ומרענן שישאיר טעם טוב בסיום סעודת החג

מצרכים

6 אגסים

חצי לימון טרי

מצרכים לסירופ

2 ליטר מים

800 גרם סוכר

מקל וניל

1 ליטר גלידת וניל איכותית

מיכל שמנת מתוקה

מצרכים לרוטב השוקולד

50 גרם סוכר

חצי מקל וניל

200 גרם שוקולד מריר

חצי כוס מים

הוראות הכנה

1. הכנת הסירופ: מביאים את המים שבסיר לרתיחה ומוסיפים את הסוכר. חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הגרגירים. מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

2. מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו. מעבירים לסירופ ומבשלים למשך כ-30 דקות עד שהם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות.

3. מניחים להתקרר בסירופ ושומרים עם הסירופ בקירור עד השימוש. לפני השימוש מסירים באמצעות כף פריזיאן דרך התחתית את גרעיני האגסים.

4. הכנת רוטב השוקולד: מביאים לרתיחה את המים שבסיר, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים את השוקולד, תרמיל הווניל והגרגירים. מבשלים עד לקבלת רוטב שוקולד סמיך. משליכים את תרמיל הווניל.

5. לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ועם גרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה. יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדיי על מנת שלא 'תישבר'.

6. מסדרים בגביעי ההגשה שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.

המתכון מוגש באדיבות השף מאיר דנון, מנהל בית הספר הגבוה לקולינריה 'בישולים' עבור 'טיב טעם'