אורז פרסי אותנטי

צילום: יח"צ 'מאסטר שף'
צילום: יח"צ 'מאסטר שף'
מתכון אורגינלי להכנת אורז עם שכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית הסיר

מצרכים

1 ק"ג אורז פרסי

3 כפות מלח

רבע כפית כורכום

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חצי כוס שמן קנולה

כוס מים 

הוראות הכנה

1. מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים.

2. שוטפים את האורז לפני הבישול במי ברז.

3. כשהמים רותחים על להבה רגילה, מוסיפים את הכורכום, המלח והאורז ומערבבים היטב ובעדינות כדי שלא ייווצרו גושים. לא לסגור את הסיר, אלא רק לערבב בעדינות.  

4. אחרי כ-20 דקות, כשהאורז רך (אך לא רך מדיי. מומלץ לטעום גרגר אחד), מסננים את האורז. יש לשים לב שלא יהפוך ל'דייסה'.

5. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לפלחים עגולים.

6. משמנים סיר רחב ונמוך (או מחבת רחבה וגבוהה).

7. מחממים מעט את השמן ואז מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר.

8. מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה ואז הופכים עד שהם שחומים משני הצדדים.

9. מוסיפים את האורז המוכן לסיר עם תפוחי האדמה. במקביל, מרתיחים חצי כוס שמן בסיר קטן.  

10. מוסיפים כוס מים לשמן לפני שרותח בסיר הקטן.    

11. מוסיפים את השמן ואת המים הרותחים לסיר עם האורז ועם תפוחי האדמה.

12. מכסים את הסיר ומשאירים לחצי שעה על להבה נמוכה.

המתכון מוגש על ידי נעימה חנוכי ממושב שדה אליעזר, באדיבות 'מאסטר שף'