איזה מרק תבחרו?

צילום: יח"צ
מסעדות 'מתחם התחנה' בירושלים מציעות מגוון של מרקים שיחממו לכם את החורף

החורף כבר כאן. לצד ימים בהירים וקרירים, ישנם ימים קרים מאוד וגשומים לא פחות. אין משהו מנחם יותר מאשר מרק חם ועשיר כדי לרפד את התחושה שמלווה אותנו עם הרטיבות המגיעה מהגשם. המנעד הקולינרי גדל עם השנים, ההיצע התרחב והפך לאיכותי. אבל אם יש משהו שבהחלט מאפיין את החורף, אלה מנות חמות ודשנות ובהחלט גם מנת מרק שהפכה להיות ארוחה של ממש.

במתחם 'התחנה הראשונה' בירושלים לקחו את הנושא כמה צעדים קדימה ובעזרת המסעדות הפרושות ברחבי המתחם, יצרו שיתוף פעולה קולינרי בדמות ליין מיוחד של מרקים עבור המבקרים במקום. לכל מסעדה אליה תפנה תוכל לבחור יותר ממנה אחת של מרק כדי להנעים את החך. לאורך כל חודשי החורף ניתן ליהנות מהיצע יוצא דופן של 20 מרקים שונים בין שלל המסעדות המתחם, שהפך בשנים האחרונות למרכז תרבותי קולינרי מהמעלה הראשונה.

הרשימה החמה

'סטיישן 9' מציע טורי ראמן – מרק מציר עוף ואצות קומבו עם איטריות ראמן, נצרי במבוק, ג’ינג’ר, ביצה רכה, שומשום לבן, אצות נורי, קאנפיו, אושינקו ושיפוד פרגית בגריל.
בנוסף, תמצאו במסעדה טום יאם – מרק תאילנדי חריף, עגבניות שרי, ג’ינג’ר, כפיר ליים, גלנגל, פטריות שמפיניון, כוסברה ופרוסות דג ים – אופציה לצמחונים עם טופו בטמפורה.

מסעדת 'המסילה' מציעה מגוון של שלושה מרקים שונים – מרק חצילים בעל טעם ייחודי,  מרק עדשים שמזכיר את הילדות ומרק דלעת-בטטה-ירקות עשיר ממש למי שהכתום עושה לו את זה.

לאוהבי טעם המזרח מומלץ מרק אסיאתי קלאסי ב'קבאנה סטיישן' – מרק עשיר בטעמים, מקושט בבצל ירוק, גזר וכיסונים עם מילוי בשר (יש אופציה לטבעוני).

מסעדת 'לנדוור בתחנה' מציעה מרק כתום ומרק עדשים. המרק ב'לנדוור' מומלץ כמנת פתיחה לפתוח את התיאבון. הוא מוגש עם לחם וחמאה או טיפ מאתנו – בקשו קרוטונים מלחם בריוש. בנוסף, יש מרק עדשים עשיר עם בצל, עגבנייה, גזר ועדשים כתומות, ירוקות ושחורות; ומרק כתום עם דלעת, בטטה, גזר בצל, צ’ילי גרוס, מיץ תפוזים וגרידת תפוז.

במסעדת 'אדום', מגוונים השפים ומפתיעים במרקים מתחלפים לפי הפרודוקטים הטריים שיש במטבח. בין המיוחדים: מרק דלעת וג’ינג’ר, מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים, ביסקס סרטנים, מרק בקר ומרק חרירה.

במסעדת 'קרפרי' לא הסתפקו במרק או שניים. הם החליטו להציע מגוון של ארבעה סוגי מרקים שמשתנים מיום ליום. בשביל מי שלא אוהב הפתעות, המבחר הוא מתוך: מרק כתום, בטטה, עדשים, בצל ואפונה; ומרק פינוק שהוא קובה טבעוני של ביונד מיט. המומלץ שלנו: מרק הבצל שמוגש עם גביה וצנים קראנצ’י.

בקיצור, נצלו את העובדה שהחורף כאן, המקומות פתוחים ולכו להתענג על אחד או יותר ממגוון המרקים.

מתחם 'התחנה הראשונה', רחוב דוד רמז 4, ירושלים.