מצרכים לבצק
500 גרם קמח
חצי כוס מים
חצי כף מלח
100 גרם חמאה
מצרכים למילוי
חצי בצל
100 גר' נבטי שום
200 גרם פול
75 גרם עולש
100 גרם טופו
כפית מלח שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח
הוראות הכנה
1. הכנת הבצק: מחממים את המים, החמאה והמלח בסיר על אש בינונית- נמוכה. כאשר החמאה נמסה ומקבלים מרקם אחיד, מוציאים מהאש, מחכים שהבלילה תהיה פושרת (אחרת עשויים לקבל כוויות בעת הלישה). מוסיפים כל פעם מעט קמח לבלילה ולשים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
2. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. לאחר מכן מחלקים לעיגולים, מרדדים וחותכים בעזרת שולי קערה קטנה לעיגולים שווים בגודלם.
3. הכנת המילוי: בסיר עם מים רותחים הרתיחו את הפול עד לריכוך. בינתיים קצצו לחתיכות קטנות את הבצל ונבטי השום וטגנו אותם בשמן זית. הוסיפו את הטופו לתוך מחבת.
4. לאחר מכן, הוסיפו את התבלינים, סננו את הפול, הוסיפו גם אותו למחבת יחד עם הטופו ובשלו את התערובת למשך מספר דקות.
5. לבסוף, הוסיפו את העולש, בחשו את התערובת עד לריכוך והסירו את המחבת מהכיריים. טחנו גס את התערובת ומלאו בה בנדיבות את האמפנדות.
6. הכניסו את האמפנדות לתנור ואפו אותן בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה