אמפנדות ממולאות

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
המתכון הלטיני והפיקנטי המוכר במילוי מקורי של פול, נבטי שום ועולש

מצרכים לבצק

500 גרם קמח

חצי כוס מים

חצי כף מלח

100 גרם חמאה

מצרכים למילוי

חצי בצל

100 גר' נבטי שום

200 גרם פול

75 גרם עולש

100 גרם טופו

כפית מלח שחור

כפית פפריקה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור

מלח

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מחממים את המים, החמאה והמלח בסיר על אש בינונית- נמוכה. כאשר החמאה נמסה ומקבלים מרקם אחיד, מוציאים מהאש, מחכים שהבלילה תהיה פושרת (אחרת עשויים לקבל כוויות בעת הלישה). מוסיפים כל פעם מעט קמח לבלילה ולשים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

2. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. לאחר מכן מחלקים לעיגולים, מרדדים וחותכים בעזרת שולי קערה קטנה לעיגולים שווים בגודלם.

3. הכנת המילוי: בסיר עם מים רותחים הרתיחו את הפול עד לריכוך. בינתיים קצצו לחתיכות קטנות את הבצל ונבטי השום וטגנו אותם בשמן זית. הוסיפו את הטופו לתוך מחבת.

4. לאחר מכן, הוסיפו את התבלינים, סננו את הפול, הוסיפו גם אותו למחבת יחד עם הטופו ובשלו את התערובת למשך מספר דקות.

5. לבסוף, הוסיפו את העולש, בחשו את התערובת עד לריכוך והסירו את המחבת מהכיריים. טחנו גס את התערובת ומלאו בה בנדיבות את האמפנדות.

6. הכניסו את האמפנדות לתנור ואפו אותן בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.  

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה