אולי קשה להאמין ובטוח קשה לשמוע, אבל יש משפחות ביישוב שאינן יכולות להשיג תחליפי חלב (תמ"ל) וטיטולים לתינוקות שלהם. בעמותת 'יד ביד – לקידום מבשרת ציון', מבקשים לעצור את זה ולמנוע מעוד תינוקות מלהיכנס למעגל הזה.
על פי נתונים של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, נרשמה בשנים האחרונות עלייה במחירי התמ"ל והטיטולים. מדובר במוצרי בסיס שאינם תחת פיקוח ממשלתי. ככל שמשפחת התינוק מתקשה כלכלית, יש קושי להשיג את התמ"ל, מה שגורם לחלק מהמשפחות לוותר על ההוצאה ולחפש אלטרנטיבות שלרוב אינן ראויות.
השנה, החליט משרד הרווחה לחלק למשפחות הזקוקות לכך תווי קנייה חודשיים על סך 240 שקלים על מנת לרכוש תמ"ל. החלוקה נעשית על ידי המחלקות לשירותים חברתיים בעיריות ובמועצות המקומיות.
דובי כדורי, מחזיק תיק הרווחה ויו"ר 'יד ביד': "כולנו מרגישים את יוקר המחייה ואת השכר שנשחק, אבל חוסר בטחון תזונתי בגיל ינקות יכול להשפיע על מסלול חייהם של אלפי תינוקות בעתיד. אומנם הצעד של משרד הרווחה מבורך, אך אינו מספיק. כאן במבשרת אנו נזקקים לעוד תורמים על מנת לדאוג לביטחון התזונתי של תינוקות ביישוב – שאף תינוק לא ילך לישון רעב. מזה מספר שנים, ובאמצעות התרומות שלכם, מחלקת העמותה לכ-20 משפחות תמ"ל וטיטולים. עם המשך התרומות של תושבי היישוב, נצליח להבטיח המשך אספקה למשפחות הנזקקות באזורנו. אנחנו זקוקים לתמיכה שלכם כדי להמשיך את המפעל החשוב הזה שמבטא ערבות הדדית בין תושבי מבשרת ציון".
התורמים מתבקשים ליצור קשר דרך דף העמותה בפייסבוק או בטלפון 052-3811200 והמתנדבים המסורים יגיעו לאסוף את התרומה מבית התורם.