ארוחה שכולה אהבה

צילום: אורטל חזן
צילום: אורטל חזן
מסעדת 'פאלאס' במלון 'וולדורף אסטוריה' בתפריט מיוחד לכבוד חג האהבה – ט"ו באב

לרגל חג האהבה, השף איציק מזרחי ברק יצר למסעדת הפאלאס במלון וולדורף אסטוריה, תפריט רומנטי במיוחד עם מנות איכותיות ומוקפדות מהמטבח הים תיכוני הירושלמי. האווירה היוקרתית, האינטימית והחמימה של מסעדת הפאלאס, בשילוב השירות האדיב, הכלים, העיצוב, האווירה והמוסיקה במקום, מעניקים בנוסף לאוכל המצוין, חוויה רומנטית מושלמת.

תפריט ט"ו באב, שיוגש במהלך ימי שבוע חג האהבה בין התאריכים 7/8 עד 11/8 מורכב מחמש מנות חלוקה זוגיות ו-2 כוסות קוקטיילים לבחירה בעלות של 325 ₪ לסועד.

בנוסף לתפריט החגיגי, יוכלו הסועדים ליהנות בפאלאס גם ממנות התפריט החדש שהושק לאחרונה הכולל מגוון רחב של מנות ראשונות ועיקריות. לחובבי האלכוהול והמשקאות, מציעה מסעדת הפאלאס סדרת קוקטיילים חדשים ומרעננים שנרקחו והורכבו ע"י המיקסולוגים של המלון בהתאמה למנות השונות ולאווירת הקיץ הישראלי.

אז מה בתפריט?

קובנייא דג ים, עלי חסה פריכים ואיולי לימון

***

מז'וז'ים ברבוניות מחותנים, אריסה זיתי קלמטה ורוטב פלפלים

***

טורטליני במילוי ערמונים ברוטב חלב קוקוס ופטריות

***

חזה ברווז צלוי, תמרים ממולאות בקונפי שוק ברווז, בטטה מקורמלת, עלי תרד פריכים, ציר ענבים ורכז רימונים

***

קינוח שוקולד

***

2 כוסות קוקטיילים מיוחדים לבחירה שנרקחו לטובת חג האהבה: Bouquet/ Harmony/ Midnight Express

התפריט בפאלאס מתאפיין במנות ירושלמיות העושות שימוש בחומרי גלם ודגש על תוצרת מקומית דוגמת ירקות שורש ותבלינים אותם רקח שף המלון איציק מזרחי ברק. התפריט החדש של הפאלאס משלב את כל הטעמים הריחות והאווירה שחווה השף מביתו (אורפלי חלבי), סביבתו והאנשים שגדל איתם בירושלים שהיוו לו השראה.  שף איציק מזרחי ברק, דור תשיעי בירושלים,  סבו, יצחק מזרחי (המכונה זכי המוכתר של שכונת נחלת שבעה), היה ממקימי שוק מחנה יהודה המפורסם. לשף מזרחי ברק  ניסיון קולינרי עשיר מהארץ ומהעולם. כיהן כשף ראשי במלונות יוקרה מהמובילים בישראל במשך שנים רבות ובקייטרינג היוקרתי של פול אסנהיים.

במסגרת השתלמויותיו נסע פעמים רבות לרחבי ארצות הברית, יפן, והונג קונג והשתלם במיטב המסעדות מתוך רצון ושאיפה ללמוד, להתחדש ולרכוש ידע נוסף. בין השאר שף איציק ברק עבר השתלמויות בניו יורק במסעדות Daniel Boulud, ו Le Bernardin , Per –Se של תומס קלר, L’Atelier de Joel Robuchon , לנדמרק מנדרין בפריז ובהונג קונג, ב"שנגרילה" בפריז ובנוסף גם במלון Hilton Tokyo Conrad במסעדת השף של גורדון רמזי.

מנכ"ל וולדורף אסטוריה, אבנר און מציין: "אנו מזמינים אתכם ואתכן לחגוג את חג האהבה דרך חווית אוכל ירושלמית מיוחדת, איכותית ויוצאת דופן, עם תפריט שהורכב בייחוד לחג האוהבים", "שף איציק מזרחי ברק הצליח להביא את כל הטוב מהבית במגוון מנות נהדרות ובמבחר גסטרונומי מיוחד. האוירה החמימה בשילוב עם איכות השירות, הכלים וההגשה מבטיחים לבאים חוויה בלתי נשכחת", הוא מסיים. 

שף איציק מזרחי ברק מציין: "אני נרגש לבשר לקהל הרחב על תפריט שמסעדת הפאלאס מציעה לכבוד ט"ו באב. יצרתי עבורכם מנות המותאמות לאווירת החג וכמחווה אדירה לבית שלי ולעיר הבירה ירושלים. הניחוחות, הטעמים, התבלינים והמאכלים שעליהם גדלתי, מזרח ומערב, הם אלה שהובילו את הקו המנחה שלי ביצירת כל מנה ומנה. אני מזמין את כל עם ישראל להגיע ולהתנסות בחוויה ייחודית".

מלון וולדורף אסטוריה נבנה על יסודותיו של מלון היוקרה המפורסם- מלון פאלאס בירושלים ונחשב לפרויקט המלונאי היקר ביותר בישראל עם עלות השקעה של כ- 150 מיליון דולר. במלון, אשר הינו מלון היוקרה הבינלאומי היחידי בירושלים, 226 חדרים, מתוכם 29 סוויטות, אולם נשפים מפואר, חדרי ישיבות משוכללים, מסעדות גורמה, חדר כושר, ספא יוקרתי ורמת שירות ויוקרה שטרם נראתה בישראל.

THE PALACE, מלון וולדורף אסטוריה – גרשון אגרון 26, ירושלים.

שעות פעילות: ימים ראשון עד חמישי בין השעות 18:30-22:30. (כניסה תאופשר עד 22:00) מוצ"ש- סגור

המלון מאפשר חנייה חינם לשעתיים לסועדים במסעדה.

כשרות: כשרות המלון רבנות ירושלים, השגחה ברמת גלאט בפיקוח הרב אלישיב נפחא. בשרים ועופות בכשרות עדה חרדית, בד"ץ הרב רובין, בד"ץ קהילות, בד"ץ שארית ישראל. פירות וירקות, לשמיטה חמורה, בדץ העדה החדרית הרב אפרתי, ירקות עלים ברמת גוש קטיף ונשטפים בחומר כהלכה. על שאר הפרודוקטים הינם עד"ח, רובין, לנדא, שארית ישראל וחתם סופר. שמירת שבת כהלכתה כנהוג בנהלי מהדרין. בישול ישראל לדעת הרמ"א.

ירקות שמיטה לחומרה, בדץ העדה החרדית, הרב אפרתי

לפרטים והזמנות: טלפון: 02-5423333 או באתר.