רכיבים להכנת הארנצ'יני (10 כדורים):
3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)
חבילת שמנת מתוקה
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית מלח
כוס מוצרלה מגוררת
ביצה אחת
כוס פירורי לחם
רכיבים נוספים:
שליש כוס שמנת מתוקה
שליש כוס רוטב עגבניות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כוס שמן
כוס בצל ירוק קצוץ
גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת
אופן ההכנה:
1. הכנת כדורי הארנצ'יני: שמיםבקערת ערבוב אורז, שמנת מתוקה (חבילה), אגוז מוסקט טחון, מלח (כפית) ומוצרלה. מערבבים הכול עד לקבלת עיסה ויוצרים כדורים בינוניים.
2. הכנת הציפוי: מגלגלים כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק את הכדורים עד להזהבה.
3. הכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני שמנת מתוקה (שליש כוס), רוטב עגבניות, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור וממתינים עד שהרוטב מצטמצם.
4. אופן ההגשה: מוזגים לצלחת עמוקה את הרוטב המוכן. מניחים 3 -2 כדורים ומעליהם מניחים גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ.
המתכון מוגש על ידי רון סימן טוב, השף הראשי של רשת 'קפה גרג'