ארנצ'יני איטלקי

כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינה * נאים להגשה ואפשר להכין גם בבית

רכיבים להכנת הארנצ'יני (10 כדורים):

3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)

חבילת שמנת מתוקה

כפית אגוז מוסקט טחון

כפית מלח

כוס מוצרלה מגוררת

ביצה אחת

כוס פירורי לחם

רכיבים נוספים:

שליש כוס שמנת מתוקה

שליש כוס רוטב עגבניות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כוס שמן

כוס בצל ירוק קצוץ

גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת

אופן ההכנה:

1. הכנת כדורי הארנצ'יני: שמיםבקערת ערבוב אורז, שמנת מתוקה (חבילה), אגוז מוסקט טחון, מלח (כפית) ומוצרלה. מערבבים הכול עד לקבלת עיסה ויוצרים כדורים בינוניים.

2. הכנת הציפוי: מגלגלים כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק את הכדורים עד להזהבה.

3. הכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני שמנת מתוקה (שליש כוס), רוטב עגבניות, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור וממתינים עד שהרוטב מצטמצם.

4. אופן ההגשה: מוזגים לצלחת עמוקה את הרוטב המוכן. מניחים 3 -2 כדורים ומעליהם מניחים גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ.

המתכון מוגש על ידי רון סימן טוב, השף הראשי של רשת 'קפה גרג'