'אתונה-ירושלים'

תזמורת ירושלים מזרח ומערב במופע משותף עם דימיטריס באסיס * חגיגה יוונית אמתית בתיאטרון ירושלים

תזמורת 'ירושלים מזרח ומערב' תקיים בקרוב חגיגה יוונית אמתית עם מלך סגנון הלאייקה היווני – דימיטריס באסיס, כוכב הענק מיוון בניצוחם של תום כהן ומתן יונה. במופע, יבצע באסיס ממיטב הלהיטים העממיים המסורתיים שבהם הוא מתמחה, בעיבודים מיוחדים ב'שפת תזמורת ירושלים מזרח מערב', המסמלת גשר בין המזרח למערב. 

דימיטריס באסיס נמצא בשיא הקריירה בת 20 השנים שלו, ממלא אולמות בכל רחבי יוון וזוכה לפופולאריות עצומה בארץ וברחבי העולם. ההופעה בישראל היא שילוב של שירים שנוצר במיוחד להופעות עם תזמורת 'ירושלים מזרח ומערב'. המופע מורכב מהלהיטים הגדולים והאהובים של דימיטריס לצד מוסיקה יוונית עליה גדל גם הקהל הישראלי. לאורך כל המופע משולבים שירים מסורתיים וברובם מתנגנים גם צלילי הבוזוקי.

באסיס (51) נולד בשטוטגרט שבגרמניה. ליוון הגיע לראשונה בגיל שמונה, כאשר כל משפחתו חזרה לצ'רסו, כפר קטן ליד הגבול היווני-צפון מקדוני. בגיל 20 התגלה באסיס על ידי סטאמאטיס קראונאקיס ובגיל 23 החל לשתף פעולה עם חריסטוס ניקולופולוס האגדי. בסוף שנות ה-90 ביצע את השיר 'לחישות הלב' בלחן של כריסטוס ניקולופולוס. השיר היה הפסקול של סדרת טלוויזיה פופולארית והפך אותו לכוכב. במהלך הקריירה שלו, הופיע לצד גדולי זמרי יוון כמו חאריס אלקסיו, פסחאליס, טרזיס, ת'מיס אדמנדידיס, דימיטרה גאלאני ויורגוס דלאראס.

תום כהן, המנצח הראשי ומנהלה המוסיקלי של התזמורת: "תענוג להיות בין הראשונים שמחזירים את האמנים הבינלאומיים אל הבמות בארץ, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בכוכב בסדר גודל של דימיטריס באסיס – אחד הקולות הצלולים והעמוקים ביותר שיצאו מיוון בעשורים האחרונים. השילוב יוצא הדופן בין מקצועיות בלתי מתפשרת, גרון מזהב ולב חם ורחב הביאו לכך שדימיטריס אהוב במיוחד גם על הקהל הישראלי וגם על נגני התזמורת, שכבר זכו לשתף אתו פעולה בעבר. כאשר כל כך הרבה אנשים מצפים לקונצרט הזה, זה כנראה הולך להיות באמת משהו מיוחד".

דימיטריס באסיס: "הקהל הישראלי הוא הקהל הטוב והחם בעולם לדעתי ולדעת רבים מהקולגות שלי, הוא מעריך, מפרגן ואוהב ליהנות והוא מראה את זה. לחשוב שקהל נהנה ממוסיקה בשפה זרה בכזו צורה זה ייחודי מאוד רק לקהל הישראלי, שכנראה בגלל מציאותו הלא פשוטה והעבודה הקשה נהנה מכל רגע בו ניתן לשמוח ולהתנתק מהמציאות המאתגרת בארץ. אני מאוד גאה לעבוד עם תזמורת 'ירושלים מזרח ומערב', תזמורת מקצועית וחמה שהתחברתי אליה מהרגע הראשון. כלל לא מובן מאליו שמרגישים בבית עם תזמורת זרה, אבל עם תזמורת 'ירושלים מזרח ומערב' זה בפירוש כך".

תזמורת 'ירושלים מזרח ומערב', תזמורת קאמרית המונה כ-30 נגנים, מנגנת את צליליו של המזרח התיכון החדש. עם התבססותה בירושלים בינואר 2016, הרחיבה התזמורת באופן רשמי את תחומי עיסוקיה המוסיקליים גם אל המסורות המוסיקליות של עדות ישראל מארצות המזרח, הבלקן וצפון אפריקה. נגני התזמורת מגיעים מכל קצוות הארץ והמגזרים המרכיבים את החברה הישראלית ובמגוון גילאים נרחב. כל שלוש הדתות המונותאיסטיות מיוצגות אצל הנגנים והיוצרים. הם מנגנים על כלים קלאסיים מזרחיים, כלי קשת, כלי נשיפה וחטיבת קצב.

עיבודיה של התזמורת נכתבים על ידי מנהלה המוסיקלי, המנצח תום כהן, מוסיקאי בעל שם בינלאומי, הידוע ביכולתו הייחודית להעביר באמצעות עיבודיו ושיטת הניצוח המקורית שלו את המוסיקה של ארצות ערב וצפון אפריקה למוסיקאים ולקהלים שונים ומגוונים. הם מושתתים על השפה המוסיקלית אשר פותחה בה לאורך השנים, המשלבת ומחברת מתודות מוסיקליות ממזרח וממערב לכדי שפה אחידה, קוהרנטית ואורגנית, המפגישה, למשל, מקאמים ומקצבים מארצות ערב והאסלאם עם הרמוניה ואסתטיקה מערביות. לאורך השנים, הקים כהן תזמורות אחיות המושתתות על האבטיפוס של תזמורתו הירושלמית ברחבי העולם, עליהן הוא מנצח עד עצם היום הזה.

22 ביולי, 20:30, תיאטרון ירושלים.

לרכישת כרטיסים: http://bit.ly/TjoAtunaJErusalem