בורגר טבעוני

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צמחוניים מסיבות בריאותיות או אידיאולוגיות? מתגעגעים לטעם? המנה הזו היא במיוחד בשבילכם

רכיבים (ל-2 המבורגרים):

500 גרם פטריות יער

2 בצלים סגולים

2 כפות רוטב סויה

200 מ"ל רוטב ברביקיו

שמן זית

מלח ופלפל

100 גרם כרוב אדום

גבינת צ'דר טבעונית

בייבי תרד

לחמניית המבורגר 

אופן ההכנה:

1. קוצצים דק את הכרוב האדום, שוטפים היטב ומניחים בצד. חותכים את הפטריות לרצועות ואת הבצלים לטבעות דקות ומטגנים אותם יחד עם הפטריות במחבת עם שמן זית.

2. מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהמרכיבים מתחילים להשחים. מוסיפים את רוטב הסויה, מתבלים בפלפל ומטגנים תוך ערבוב למשך 10 דקות.

3. מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טעמו על מנת לראות אם צריך מעט מלח.

4. הרכבת ההמבורגר: תבשיל הפרטיות הטבעוני, לצד כרוב אדום טרי, פרוסת גבינת צ'דר טבעונית, ירקות ובייבי תרד.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה