בורקיטס גבינות וחצילים

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס
מתכון שיכול להתאים מאוד לחג השבועות ולכל נשנוש מושלם שמצריך גבינה ופחמימה

מצרכים לבצק

280 גרם קמח לבן

מיכל שמנת חמוצה 9%

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח דק

חופן פטרוזיליה (אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים)

2 שיני שום קונפי

מצרכים למילוי

200 גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת

100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת

100 גרם גבינת פטה 16%

קורט מלח דק

קורט פלפל שחור טחון

ביצה בגודל L

חציל בינוני

4 שיני שום קונפי

חופן עירית קצוצה

ביצה טרופה להברשה ולציפוי

2 כפות שומשום

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.

2. עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור במשך שעה. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3. הכנת המילוי: טוחנים בעזרת בלנדר מוט את החציל הקלוי. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. את התערובת מעבירים לשקית זילוף.

4. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

5. ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.

6. מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.

7. מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.

8. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.

המתכון מוגש בחסות המותג KENWOOD מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב