בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה של בטטה במילוי מתקתק ומתובל של תפוח וחומוס עם סיומת של קרם קוקוס ותבלינים

מצרכים (לארבעה סועדים)

2 בטטות גדולות

בצל קטן קצוץ

תפוח עץ קטן קצוץ

2 שיני שום טחונות

גרגירי חומוס מבושלים/משומרים

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן של כוסברה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון

מצרכים לרוטב

200 מ"ל קרם קוקוס

כפית פפריקה מעושנת

מלח

הוראות הכנה

1. שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

2. בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

4. הכנת הרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ועם מעט מלח.

5. הרכבת המנה: גורפים 'בור' מוארך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה