בטטות אפויות במילוי

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה מרהיבה על בסיס הפחמימה המתוקה במילוי תפוח עץ וחומוס עם ראס אל חנות

רכיבים לבטטות:

2 בטטות גדולות

בצל קטן קצוץ

תפוח עץ קטן קצוץ

2 שיני שום טחונות

400 גרם גרגירי חומוס רכים (מקופסת שימורים או לאחר הרתחה)

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן כוסברה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון

רכיבים לרוטב:

יוגורט יווני

כפית פפריקה מעושנת

מלח

הוראות הכנה:

1. שוטפים את הבטטות וחוצים אותן לאורכן. מכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

2. מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות נוספות.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל. מטגנים 5 דקות נוספות, מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש. מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

4. גורפים לתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס. מגישים לצד שאר הכוסברה והיוגורט.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה