ביצים ממולאות

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מתכון פשוט וקל להכנה, שיוצא יפה, מוסיף צבע ובעיקר מהנה ומשביע

רכיבים:

3 ביצים

חצי כוס חומץ בלסמי

אבוקדו

מלח

פלפל שחור

רוטב טבסקו

חצי לימון

כפית מיונז

הוראות הכנה:

1. מניחים את הביצים בסיר במידה הנכונה, כך שניתן יהיה למקם אותן באופן שלא יתנגשו זו בזו. מוסיפים מים קרים שיכסו אותן בסנטימטר אחד.

2. מרתיחים את המים ולאחר מכן ממשיכים לבשל על אש קטנה. מכוונים טיימר ל-7 דקות.

3. לאחר שהביצים התבשלו, מרוקנים את המים החמים ומקררים אותן במהירות באמצעות זרימת מים קרים. מניחים לזרם המים הקרים לקרר אותן במשך כדקה אחת, לאחר מכן, מניחים אותן במים הקרים למשך כ-2 דקות, עד שיתקררו מספיק על מנת שניתן יהיה לעבוד איתן.

4. מניחים את הביצים המבושלות במיכל ומכסים אותן בחומץ בלסמי. מעבירים את הביצים למקרר למשך 12-24 שעות – ההשרייה הממושכת בחומץ תגרום להן לשנות את צבען.

5. מוציאים את הביצים מהחומץ, שוטפים אותן במים וחותכים אותן לחצאים לאורכן.

6. מסירים את חלמוני הביצים ומועכים אותם יחד עם האבוקדו. מוסיפים מלח, פלפל שחור, רוטב טבסקו, מיץ לימון ומיונז לפי הטעם.

7. ממלאים את חלבון הביצים במילוי ומקשטים באמצעות פטרוזיליה טרייה.   

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה