שף נדב מלין הוא שף המטבח ומנהל משותף של קייטרינג 'לואיזה' המוכר והמפורסם ומגיש סלואו פוד במלון 'לוגוס' ביד השמונה. נדב, בן 38, תושב בית זית, גם עומד בראש התנועה לסלואו פוד באזור ירושלים ומטה יהודה. מי שאוהב אוכל טוב, נקי, הוגן עם מינימום פגיעה בסביבה, באנשים, בבעלי חיים בתהליכי היצור – האוכל שמציגים שף נדב מלין וקייטרינג 'לואיזה' הוא התשובה שלכם.
אז מה זה סלואו פוד? נבהיר מראש, סלואו פוד לא קשור לבישול איטי, אלא לתנועה שהחלה באיטליה בשנות השמונים ומקדמת גישה אקו גסטרונומית, שמטרתה לשמר ולטפח את האוכל האזורי והמסורתי ולקדם ייצור הוגן של מזון – הן לנו בני האדם והן לסביבה. סלואו פוד מתבסס על שלושה עקרונות מעצבים: Good, Fair, Clean – כלומר, אוכל עם מינימום פגיעה בסובב אותנו ועם מחשבה מה אנחנו אוכלים. הסלואו פוד דוגל ביצירה מקומית, שמירה על איכות הסביבה, צרכנות מוסרית ושימוש בחומרי גלם אורגניים, טריים ומקומיים.
נדב סיים לימודי תואר ראשון באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה מטעם סלואו פוד באיטליה, קורס מאסטר ב-Basque culinary center והשתלם במסעדות כמו 'מוגריץ' בצפון ספרד. מלין, כאמור, עומד בראש תנועת הסלואו פוד בירושלים והסביבה והקים מחדש את סניף סלואו פוד באזור. בקהילת הסלואו פוד שותפים יצרני גבינות, בעלי מסעדות וקונדיטוריות באזור, מגדלי ירקות אורגניים, יצרני בירות מקומיות, יקבי יין מקומיים ועוד.
נדב מבשל ב'לואיזה', מטבח עונתי ומקומי שמתבסס בעיקרו על חומרי הגלם של הרי ירושלים בפרט וארץ ישראל בכלל ותפיסות סלואו פוד, אך משלב גם טכניקות עכשוויות והשפעות בינלאומיות. כך לדוגמה, ניתן בתפריט ייצוג ליינות מקומיים, שמני זית מהרי יהודה, עשבי תיבול טריים וחומרי גלם ממגדלים אזוריים וכן לטכניקות ומסורות ישראליות ופלסטיניות.
קייטרינג 'לואיזה' – בניהול נדב מלין, עמית כהן וענת לב ארי – הוקם ב-1995 וממוקם באזור הכפרי של הרי יהודה בינות עצי זית וגן ירק משופע בעשבי תיבול אזוריים. נדב ואימו ענת לב ארי מדגישים כי "אהבת האדם, התשוקה, ההנאה ותפיסת ה-slow food שבה אנו מאמינים, מכתיבים את הערכים שלנו. אנו דבקים בחדשנות גסטרונומית תוך שימוש בחומרי גלם ייחודיים ואיכותיים, טריים ומקומיים". הם גאים לציין, כי האוכל והתפריטים שלהם בנויים על מטבח עונתי ומקומי ואוכל טרי שמתבשל מול הסועדים. "אנו מתמחים במתן פתרונות קולינאריים יצירתיים ובניית מוצרים שמשלבים תוכן, חוויה, אווירה, עיצוב ושירות המותאמים למקום, ארוחות שף, תפריטי טעימות ותפריטי קונספט. כך תוכלו לטעום מהמטבח הישראלי החדש שמחבר בין האוכל לאדם ולסביבה תוך שמירה על עקרונות הבישול העילי".
מי שמעוניין להתנסות בחוויה קולינרית המבוססת על slow food, מוזמן לנסות את הבראנץ' של ימי שישי במלון 'לוגוס' ביד השמונה, שם יכין לכם השף נדב מלין וחבריו לצוות מקייטרינג 'לואיזה' ארוחת מלכים (חלבית) שמבוססת על שימוש בחקלאות מקומית הכוללת דבש ממכוורת נטף, גבינות ממחלבות בארי ועברי, סילאן טבעי ממושב חצבה, ביצי חופש אורגניות, קפה של אגרו קפה ממושב שריגים וכך הלאה. חוויה גסטרונומית עשירה ומפנקת במיוחד. מגוון טעים וייחודי, בופה נעים לעין ולחיך. נסו ותיהנו.
הבראנץ' בימי שישי פתוח לקהל הרחב בהזמנה מראש בין השעות 08:00-12:00
כשרות: רבנות ראשית מטה יהודה
להזמנות לבראנץ' במלון 'לוגוס' ביד השמונה: 02-5942000/2/3
להזמנות לקייטרינג 'לואיזה': 02-5337120