גזר צלוי בפסטו פיסטוק

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
תוספת פיקנטית שמעשירה כל ארוחה, קלה להכנה ומוסיפה צבע לשולחן

רכיבים:

500 גרם גזר שלם – כולל עלים

2 כפות שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

לפסטו:

35 גרם פיסטוקים מומלחים (ללא הקליפה)

20 גרם עלי בזיליקום

35 מ"ל שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

להגשה:

עלי בזיליקום (לפי הטעם)

פיסטוקים מומלחים (לפי הטעם)

הוראות הכנה:

1. שוטפים את הגזרים היטב. מסירים את העלים ושומרים לפסטו וחותכים אותם לאורכם. מחממים מחבת על גריל, עם 2 כפות שמן זית. מניחים את הגזרים החתוכים ומפזרים קורט מלח ופלפל. מבשלים את הגזרים כ-5 דקות מכל צד, מסירים מהאש ומניחים בצד.

2. הכנת הפסטו: טוחנים את הפיסטוקים והשמן במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את עלי הגזר והבזיליקום, טוחנים שוב, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב.

3. זולפים את הפסטו על הגזר החם ומגישים עם כמה עלי בזיליקום ופיסטוקים קצוצים לפי הטעם.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה