דג ממולא בעשבים

צילום: גל בן זאב
צילום: גל בן זאב
אין חג בלי דג * מתכון למנה ראשונה חגיגית במיוחד עם שלל טעמים וניחוחות

מצרכים:

2 יחידות דג לברק

3 כפות שמן זית

150 גרם שעועית ירוקה

150 גרם שעועית ירוקה רחבה

לימון חתוך לפרוסות דקות

צ'ילי ירוק

10 שיני שום שלמות בקליפתם

8-10 עלי גפן

חצי צרור פטרוזיליה

מצרכים לפסטו עלי גפן

4 שיני שום

2 גבעולי שום ירוק

ֿ15 יחידות עלי גפן טריים

רבע כוס שמן זית

בצל סגול בינוני קצוץ

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. הכנת פסטו עלי גפן: קוצצים את כל המרכיבים יחד ומערבבים עם שמן זית (ניתן לקצוץ במעבד מזון).

3. חולטים את עלי הגפן במים רותחים למשך 30 שניות ומעבירים למי קרח.

4. חורצים את הדגים בצורה אלכסונית (3-4 פסים). ממלאים את הדגים בפסטו עלי גפן ומורחים אותם בפסטו.

5. מסדרים פרוסות לימון דקות מעל. עוטפים את הדגים בעלי גפן ומורחים בשמן זית.

6. הכנת הדגים: מניחים בסיר שמן זית, שיני שום שלמות וצ'ילי פרוס. מזהיבים קלות, מניחים את השעועיות ומקפיצים למשך כשתי דקות.

7. מניחים את הדגים, מכסים במכסה, ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.

8. מסירים את המכסה וצולים למשך חמש דקות.

המתכון מוגש על ידי רינת צדוק באדיבות 'סולתם'