די. אן. איי. עם בשר

צילום: גלעד הר שלג
צילום: גלעד הר שלג
במסעדת 'אסדו בר' בקיבוץ אלונים של משפחת רויזנר האורוגוואית, תמצאו חוויה של גאוצ'ואים, עם נתחי אסדו ענקיים שניצלים על שיפודים בשיטת צלייה ארגנטינאית ובעיקר אווירה חמה, משפחתית ומזמינה שתיקח אתכם היישר לדרום אמריקה

סיפורה של מסעדת 'אסדו בר' בקיבוץ אלונים שבעמק יזרעאל, היא סיפורה של משפחה אחת, שעלתה לארץ לפני כ-25 שנה מאורוגוואי ומביאה אלינו מסורת רבת שנים של אהבה, חדווה לבשר ואירוח חם ולבבי.

הכול התחיל כשאמא ריינה רויזנר חלמה על מסעדה קטנה שתביא את הניחוחות של הבית שבו חיו עד שעלו ארצה. בעלה מיגל, שעסק בייבוא מוצרי אופטיקה, הגשים את חלומה ולפני 20 שנה, כשכל המשפחה נרתמת לעזרתה, נפתחה מסעדת 'אסדו בר' – תחילה כצריף קטן בפאתי הקיבוץ שתארח רק בימי שבת, בקונספט של שירות עצמי, בופה סלטים טריים, בשר איכותי שנצלה על המנגל ובעיקר אווירה חמה ומשפחתית שתעביר לסועדים את אורחות חייהם בדרום אמריקה.

שמונה שנים פעל קונספט זה עד שהחליטו בני המשפחה להעתיק את מיקומה אל לב הקיבוץ ולפתוח מסעדה של ממש. בינתיים, פרשו ריינה ומיגל מניהול המקום והשאירו אותו לשני בניהם, דמיאן וסבסטיאן, שמנצחים על המלאכה במסירות ובאהבה.

המסעדה מציעה לסועד חוויה קרניבורית דרום אמריקאית הכי מסורתית שיש, עם נתחי בשר שלמים ומובחרים. גולת הכותרת של המסעדה – נתחי האסאדו הענקיים שמונחים על שיפודים ענקים (אסאדו על הצלב – שיטת צלייה ארגנטינאית) לצלייה איטית שנמשכת שמונה שעות מעל גחלים העשויים שבבי עצי הדרים, המעניקים טעם וארומת עישון להשבחת הבשר ולאחר מכן מונחים על Parilla (מנגל מסורתי).

הצלייה האיטית מעניקה לבשר את הרכות ואת הנימוחות כשנותנים לשומן שלו להישרף ולהגיר את נוזליו על הנתח. נתחי הבשר השלמים שמוצעים הם מזן אנגוס ועגלות מעורבות כמו אנטריקוט, פיקניה, שייטל, פילה, סינטה, וטלה שמגיעים מרמת הגולן ומעת לעת מוצעות גם מנות ספיישל מפרה מבכירה (טיבון עגל).

מנות ראשונות: שקדי עגל (52 שקלים), קרואסון עם בשר קורנביף (48 שקלים), פרובולונה – גבינה איטלקית מותכת על האש עם אורגנו ומוגשת בפרובולונרה – צלחת שרינג מיוחדת, בליווי פיתה קראנץ' (49 שקלים) וצ'וריסוס במתכון מסורתי של אבא מיגל (39 שקלים).

מנות עיקריות: אסאדו עגל 400 גרם בצלייה מסורתית (129 שקלים), נתח אנטריקוט פרימיום 300 גרם (129 שקלים) ונתח פילה בקר 250 גרם (144 שקלים). כל המנות העיקריות מוגשות עם סלטי פתיחה טריים שמוכנים במקום ותפוחי אדמה על האש. בגזרה הקרניבורית המסורתית מוצעות המנות המעורבות שמתאימות לזוג או לארבעה סועדים ומוגשות על מנגל אישי אל השולחן, מלוות בסלטי פתיחה ותפוחי אדמה על האש. ניתן גם ליהנות ממעורב דה לה קאסה 900 גרם שכולל שתי נקניקיות צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט ואסאדו בליווי מתבל צ'ימיצ'ורי; מעורב קרניבורי 1,200 גרם שכולל נקניקיות צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט, סטייק סינטה ואסאדו.

על הקינוחים אחראית אמא ריינה ואפשר למצוא שם את הפלאן (פודינג על בסיס קרמל מוגש עם ריבת חלב, 34 שקלים), קרם ברולה (39 שקלים), אלפחורס קליינטה מצופה שוקולד מוגש עם גלידת וניל (44 שקלים) ופרפה חלווה (פרווה) עם פיסטוק ושומשום (36 שקלים). לצד הבשר ניתן לשתות יין ארגנטינאי משובח מזן ענבי מלבק וקברנה סוביניון.

המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי עם נגיעות עץ, גינה רחבת ידיים וברקע מתנגנת לה מוזיקה דרום אמריקאית מקפיצה שעושה נעים בלב ושלוקחת את הסועד אל ערבות דרום אמריקה היפה. במקום ניתן לערוך אירועים אינטימיים עד120  איש עם תפריט מותאם ללקוח.

מסעדת אסדו בר, קיבוץ אלונים

שעות פתיחה: חמישי-שישי – 12:00-22:00; שבתות וחגים: מ-12:00 ועד שנגמר הבשר.

להזמנות: 0544200291, www.asadobar.co.il.