דלורית ושקדים ודבש

הירק הבריא ועתיר הטעם בתוספת מתיקות ומרקם מיוחד שמפתיע בכל הזדמנות

מצרכים

דלורית

15 מ"ל שמן זית כתית מעולה

100 גרם דבש

15 מ"ל חומץ בן יין אדום

8 עלי דפנה

40 גרם שקדים קלויים וקצוצים

מלח ים

פלפל שחור

הוראות הכנה

1. קולפים את הדלורית וחוצים לשניים. בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את חצי הדלורית עד לחצי הגובה בחתכים דקים ומניחים את החתיכות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ והדבש ומברישים את הדלוריות בכמה שכבות של תערובת בין החתכים. מכניסים את עלי הדפנה באקראי לתוך החתכים.

3. אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות. מוציאים את הדלורית להברשה נוספת של תערובת ומכניסים לתנור למשך 20 דקות נוספות עד שהדלורית מזהיבה ורכה.

4. מעבירים לצלחת הגשה גדולה. מפזרים את שבבי השקדים הקלויים ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה