האמת שמאחורי המדבקה

מדוע מסומנים החטיפים הטבעיים של BARBARY במדבקה האדומה למרות שלא מוסיפים להם סוכר? * 'טבעית' עושה סדר

מדוע חטיפי בריאות המכילים פירות, אגוזים ושקדים בלבד, מקבלים בכל זאת מדבקה אדומה של "סוכר בכמות גבוהה"?

לרגל חג ט"ו בשבט שיחול בשבוע הקרוב, מסבירה מנהלת אבטחת האיכות של חברת טבעית מוצרים מן הטבע, מירב נורני, כי "תקנות הסימון אינן מבדילות בין חטיפי בריאות שעשויים 100 אחוז רכיבים טבעיים, כדוגמת חטיפי 'ברבריא' שלא מוסיפים להם סוכר וטעמם המתוק נובע מהמתיקות הטבעית של התמרים, לבין חטיפים שמוסיפים להם סוכר מעובד בתהליך היצור. מקור הסוכרים בחטיפי 'ברבריא' הוא מהפירות והאגוזים בלבד. יחד עם הסיבים התזונתיים, החלבון והשומן, הם תורמים לאיזון רמת הסוכר בדם ולתחושת שובע. החטיפים מבוססי תמר מג'הול, שידוע כעשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים שבהם ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. מיני האגוזים השונים שמצויים בחטיפים עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות שידועות כטובות ללב, לעור ולאיזון הורמונלי, חלבונים חיוניים לבניית הגוף וכן ויטמינים ומינרלים כגון E, B, מגנזיום, אבץ, סלניום ועוד".

לאחרונה, השיקה חברת 'טבעית מוצרים מן הטבע' שמתמחה בייצור ובשיווק חטיפי בריאות, לראשונה בישראל, סדרה ייחודית של חטיפי אגוזים ופירות תחת השם BAR BARY BITES. סדרת החטיפים החדשה מעוצבת בצורת חטיפים עגולים, ביסים, ומכאן שמה. הם מכילים 100 אחוז רכיבים טבעיים, טבעוניים, ללא גלוטן, ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר. החטיפים משווקים באריזות של 55 גרם בלבד, כשכל חטיף ביס מכיל 11 קלוריות בלבד ליחידה. בין טעמי הסדרה: תמר מג'הול עם שקדים וקוקוס בטעם אננס; תמר מג'הול עם לוז, קשיו ושברי פולי קקאו; תמר מג'הול עם קשיו שקדים ופיסטוק; תמר מג'הול עם אגוזי מלך ובננה; ותמר מג'הול עם פקאן ולוז בטעם פירות יער.  

מירב נורני: "המדבקה האדומה יכולה להטעות במקרה הזה, שכן מדובר בחטיפים שמכילים רכיבים טבעיים בלבד ללא תוספת סוכר, ששונים מחטיפי דגנים וגרנולה למיניהם שמוצעים בשוק, שלהם מוסיפים סוכר לבן והם עוברים תהליכי עיבוד תעשייתי".

מוצרי BARBARY הם חטיפים זמינים ונוחים שמתאימים לנשנוש בריא בין ארוחות, לטיולים, לאנשים שעוסקים בפעילות ספורטיבית, לנשים מניקות ועוד (לילדים עד גיל 5 מומלץ בהשגחת מבוגר).