הבשורה של מבשרת

צילום: יח"צ
מרכזי העסקים החדשים בארץ ובעולם מתוכננים לספק מענה קהילתי לעסקים שנמצאים אצלם ומתאפיינים בעירוב שימושים – מסחר, משרדים, בריאות, תרבות ופנאי * הפרויקט החדש במבשרת ציון - MBC – ישמש כמרכז עסקים חדשני קהילתי שכולל חללי עבודה מתקדמים, מרפאות שיתופיות של מומחים, גג ירוק ושטחים משותפים לשימוש הציבור

המגמה העולמית בשוק הנדל"ן העסקי כיום, היא של מתחמי עסקים בעלי עירובי שימושים. מסחר לצד תעסוקה, רפואה ובריאות ומקומות למפגשי הקהילה. עירוב השימושים יוצר מתחם תעסוקה חי, דינאמי ומפרה שמתאפיין בין היתר בריבוי חללי עבודה, יצירה, ורפואה משותפים.

כדי לאפשר עירוב שימושים שכזה, יש לתת את הדעת על כך כבר בשלבי התכנון הראשוניים – הן בהקצאת שטחים נרחבים לשימוש קהילת העסקים בבניין והן לתושבי האזור. כמובן נדרשת התאמת המבנה כך שיתאים למגוון השימושים והצרכים.

מגמה בינלאומית זו מגיעה למבשרת ציון במרכז העסקים החדש של מבשרת –MBC  – בפרויקט שמשלב מתחם עסקים מתקדם, מתחם חללי עבודה משותפים, מרכז רפואה חדשני, בתי קפה מסעדות ומסחר, מתחמי אימונים ובריאות וכן שטחים רבים נוספים לשימוש קהילת העסקים בבניין – כמו גג ירוק, לובי וגינה משותפים בכניסה לכל בניין. במרכז החדש נפתחים שני מתחמים שיתופיים חדשים – בתחום העסקים ובתחום הרפואה.

חללי העבודה של 'ריג'ס' במבשרת

מי שעומדת לפתוח מתחם בבניין היא רשת חללי העבודה 'ריג'ס' שמחזיקה כיום 3,500 חללי עבודה בלמעלה מ-120 מדינות. עופר ויתקון, מנכ"ל 'ריג'ס' ישראל: "הרשת מחפשת לצמוח כל הזמן והחלטנו לפתוח סניף באזור מבשרת כי יש כאן פוטנציאל גדול לחללי עבודה".

לדברי ויתקון, "בקורונה גילו ישראלים רבים שלא ממש כדאי לנסוע שעה וחצי לכל כיוון למקום העבודה בתל אביב או בירושלים. מקומות עבודה רבים עברו לעבוד מהבית גם לאחר הקורונה. מקומות עבודה רבים צמצמו שטחי משרדים יקרים, מאפשרים לעבוד חלקית מהבית וחלקית מתוך מתחמי עבודה ואנחנו מעניקים אפשרות זו".

מתחם 'ריג'ס' בבנייןMBC  ישתרע על פני קומה שלמה בגודל של  1,250 מ"ר ויהיו בו חדרי עבודה בגדלים שונים וחללים שבהם עמדות עבודה. כל מי שירצה, ישכור לו מקום על פי צרכיו – משולחן בודד (כמובן עם חיבור וויי.פיי ועמדת מחשב) ועד למשרדים, כולל חדרי ישיבות ועוד.

"יש לנו מנהלת קהילה שדואגת לכל צרכי העובדים", אומר ויתקון, "וכמובן שהיא גם מקדמת שיתופי פעולה עסקיים בין המשתמשים בחלל העבודה שלנו. היתרון הגדול הוא שכל מי שישתמש בחלל העבודה ייהנה מכל העולמות: ידאגו לו לפינת שתייה, לניקיון ולאחזקה שוטפת. הוא רק יצטרך לבוא עם הלפטופ שלו ולהתחיל לעבוד. זה יעלה כמובן הרבה פחות מלשכור משרד שיעמוד ריק בחלק מהימים. אצלנו, יוכל הלקוח לשכור שטח עבודה לפי שעה או ימים כשהמחירים ינועו סביב 80 שקלים ליום עבודה לעמדת עבודה בחלל. תחשוב כמה זה משתלם כשזה כולל את האינטרנט, WiFi, חשמל, מים, ארנונה וכל מה שסביב שיורד ממנו אם היה ממשיך להחזיק במשרד שכור יקר".

ולמה מבשרת?

"כי בניין MBC הוא מודרני, חדיש ומתאים מאד לקונספט. מבשרת נמצאת על כביש 1 והיא נגישה למי שצריך – גם מירושלים וגם ממבשרת וממקומות אחרים. אנחנו למעשה מביאים את תל אביב ואת ירושלים למבשרת.  רוב הסניפים שלנו נמצאים בערים הגדולות. פה זה הראשון שהוא ביישוב שאיננו עיר גדולה, תודות ליזמים ולבעלי הבניין שראו את הפוטנציאל הענק באזור כמו מבשרת לעסק כמו מתחם עבודה שנדרש כאן מאוד", אומר ויתקון.

 מדיקאול אקספרט – מרפאת מומחים משותפת

בתוך מתחם הרפואה של בניין MBC- MEDIC ALL, תפעל מרפאת מומחים מקצועית  MEDICALL EXPERTS שתעמוד לרשות תושבי האזור, "בדיוק כמו בבתי חולים, רק בלי הבירוקרטיה של ההגעה לבית החולים לקבלת טיפולים במרפאות החוץ או באמצעות שר"פ", מסביר ד"ר אילן גור, המנהל הרפואי של מרפאת המומחים, רופא משפחה ונאונטולוג (מומחה לפגים ילודים וילדים). 

במחשבה ראשונה, המיקום נראה קצת מוזר, שכן בית החולים 'הדסה עין כרם' נמצא במרחק של כעשרים דקות נסיעה, אבל במחשבה שנייה מבינים מיד את היתרון שמעניק בנייןMBC  במיקום שנבחר ממש בפאתי מבשרת ציון. ד"ר גור  מסביר את ההיגיון במיקום המרפאות: "מרפאת המומחים שלנו תכיל שמונה חדרי רופאים שיתחלפו בתורם בשיטת ה'טיים שרינג' ויקבלו חולים מוזמנים על פי תור. יהיו לנו רופא אף אוזן גרון, כירורג פלסטי, גינקולוגית, אורתופדים, עיניים, פיזיותרפיסטיות, מטפלים אלטרנטיביים ועוד".

אבל בכל זאת, 'הדסה' – שהוא בית חולים נחשב – ממש לא נמצא רחוק…

"תחשוב על האלטרנטיבה של מי שרוצה להגיע ל'הדסה' לטיפול. הוא ייסע בפקקים של הבוקר, יסתובב בבית החולים חצי שעה למצוא חנייה, ירוץ למשרדי מרפאות החוץ, ואם זה שר"פ, אז הוא ירוץ לשלם עוד לפני בכלל שהוא ראה את הרופא. אחר כך יעלה למרפאות החוץ ושם צפויה לו המתנה ארוכה, ואחר כך שוב בחזרה בפקקים. סיפור של הרבה שעות, התרוצצויות ואי נוחות".

ופה בבניין MBC?

"לפה אתה מגיע כשיש לך חנייה נוחה וקרובה על ציר מרכזי שקרוב מאוד לכביש 1. היום, ברפואה המודרנית, אנשים רוצים לבוא למרפאות שנראות טוב, להגיע במועד שנקבע להם, לא לחכות שעות בתור וגם לראות רופאים מומחים שעובדים גם בבתי חולים, כך שמבחינת הרמה הרפואית הם מקבלים את הטוב ביותר – בלי הבירוקרטיה וההתרוצצות של בתי החולים וקופות החולים".

מרפאת המומחים שאותה ינהלו ד"ר גור ואשתו לימור, תשתרע על שטח של 220 מ"ר. ד"ר גור מבטיח שיתוף פעולה עם סניף 'ביקור רופא' הסמוך באותו בניין שיעניק שירותי מעבדה ובדיקות מעבדה כפי שנדרש לרופאים. "זו תהיה סביבה מעולה לצוותים הרפואיים ולמטופלים, עם נוחות ונגישות מרבית".

מדוע דווקא באזור מבשרת?

"כי אין בסביבה צורת רפואה דומה ואוכלוסיית מבשרת צומחת במהירות. כיום יש לנו בסביבה כארבעים אלף איש ובמבשרת עומדים להקים בקרוב עוד אלפי יחידות דיור. בניין MBC שוכן קרוב לכביש 1 שהוא עורק תנועה ארצי מרכזי ולכן יש אלינו גישה נוחה ומהירה גם מהשכונות של ירושלים וגם מהשפלה. היום, מהיר יותר להגיע ממודיעין אלינו מאשר בתוך ירושלים עם הפקקים לאחד מבתי החולים של העיר. הזמן הוא יקר ואף אחד לא רוצה לבזבז אותו על התרוצצות בתוך כותלי בית החולים מקומה לקומה ועל חיפוש מורט עצבים של חנייה", מסכם ד"ר גור.

 אדריכל ביטמן: אתגר תכנוני

"בתכנון הבניין ובעיצובו הוצבו סטנדרטים שהם הרבה מעבר למה שמקובל באזור", אומר אדריכל בעז ביטמן, שותף ומבעלי משרד 'ביטמן – בן צור אדריכלים', שהופקד על התכנון האדריכלי של הפרויקט.  ביטמן מציין, כי המשרד אחראי בנוסף גם על עיצוב הפנים של החללים הציבוריים בבניין. "אנו אחראים למעשה על התכנון משלב הסקיצה הראשונית ועד לפרטים הקטנים ביותר. המטרה הייתה לשוות לבניין אופי מודרני מחד והשראה מהעבר ההיסטורי של המקום מאידך – המגרסה ומחצבת האבן ההיסטורית". לדבריו, מדובר בבניין שמכיל בתוכו איכויות יוצאות דופן שהציב אתגרים אדריכליים מורכבים. המקצב של נפחי הבניין עוקב ו'מדבר' עם הנפחים של מבני הבטון ששימשו את המגרסה בעבר.

בנוסף, מדגיש ביטמן את המרכיבים המרכזיים שתוכננו בפרויקט, כגון הגבהת מפלס הכיכר העירונית הצמודה לגובה מפלס קומות הכניסה והמסחר של הפרויקט, עובדה שמאפשרת את שילוב החללים הציבוריים בפרויקט עם החלל העירוני החיצוני. הוא מוסיף, כי "שולבו אלמנטים קלים של הצללה, שימוש בחיפוי אבן מסורתי בגדלים ובשיטת בנייה מודרנית, קירות מסך זכוכית רחבי ידיים שמשתלבים באבן, מספר כניסות להולכי רגל בהיקף הפרויקט לשיפור זרימת האנשים אל הפרויקט ומחוצה לו, חניון של מאות מקומות חנייה, קומת מסחר שנוגעת ברחוב ובכיכר העירונית וכן 'גג ירוק' שמאפשר קיום אירועים".