למי שלא הכיר עד היום – הנה הזדמנות לנסות יין מקומי ואיכותי. בימים אלה, מציע יקב 'קסטל', הממוקם ביד השמונה, מספר יינות איכותיים מענבי קברנה, מרלו ועוד.
יקב 'קסטל' הוא יקב משפחתי שמציין בימים אלה 30 שנה לפעילותו. הוא ממוקם כאמור ביד השמונה, באזור שבו ניתן למצוא שרידים של גתות עתיקות חצובות בסלע, המלמדות כי בעבר הרחוק הייתה כאן דרך יין מקראית.
המייסד אלי בן זקן נטע באזור בשנת 1988 את חלקת הכרם הראשונה והיה החלוץ המחדש היסטוריה עתיקה באזור. בשנת 1992 נבצרו הענבים לשש מאות בקבוקי היין הראשונים. מאז ועד היום ממשיך היקב לייצר יין באהבה ובאיכות נטולת פשרות. יינות 'קסטל' זוכים לציונים לשבח מפי מיטב מבקרי היינות בארץ ובעולם.
הכרמים נטועים בחלקות המכילות טרה רוסה, חרס ואבן גיר מנוקזת היטב באדמות קיבוץ צובה ומעלה החמישה שבהרי יהודה בגובה ממוצע של 750 מטרים מעל פני הים. הגפנים גדלות בצפיפות רבה ומניבות יבולים קטנים ואיכותיים הנבצרים ידנית.
יינות מומלצים
Castel Grand Vin: אחד היינות הישראלים הטובים שטעמתי הוא בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וקברנה פרנק הנבצרים מהחלקות המובחרות ביותר בכרם. היין גדל במשך כ-16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד כארבעה חודשים במכלי בטון לפני הבקבוק. זה יין אלגנטי וקלאסי בעל צבע עמוק, בוקה מרוכז ומורכב המלווה בטעמי פירות יער שחורים, תבלינים ועוד.
יין מומלץ נוסף של יקב 'קסטל' הוא ה–C: יין לבן המופק מענבי שרדונה. היין תוסס ולאחר מכן מתיישן במשך כשנה על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתיות. היין מאופיין בבוקה עשיר וחמאתי ובחומציות מרעננת. טעמו מלא ועגול, עם קורטוב של פרי הדר, פרי טרופי צהוב ושקדים קלויים. יין מרשים.
גם היין PC הוא יין אדום מומלץ מבית יקב 'קסטל'. בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, קברנה פרנק ומלבק. היין גדל במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד כארבעה חודשים במכלי בטון כבלנד סופי. ליין צבע הנוטה לסגול מלכותי והוא בעל גוף מלא, טאנינים מעודנים ואיזון הרמוני בין טעמי העץ והפירות.
לאוהבי הרוזה מציע יקב קסטל את Rosé du Castel, יין מרענן וקליל עם נוכחות מרשימה העשוי בלנד של ענבי מרלו, מלבק וקברנה פרנק שנבצרו טרם הבשלתם המלאה. הצבע הבהיר מעיד על סחיטה מהירה ומגע קצר של התירוש עם הקליפות.
עוד שתי יינות מומלצים מבית קסטל הם ה-LVB – יין מוקפד ועשוי היטב מבלנד של ענבי סוביניון בלאן, שרדונה ויוניה וגוורצטרמינר; וה-LVR – בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, סירה ופטי ורדו. יין פירותי, צעיר ורענן.
נסו ותיהנו.
לפרטים נוספים: יקב קסטל: 02-5358555.