כידוע, אחד הנושאים הכאובים ביישוב הוא מציאת מקום חנייה. לא פעם, נובע הקושי מהימצאותם של אוטובוסים חונים. עד כה לא היה להם מקום מסודר לכך, אך לפחות על פי מה שנאמר בפברואר האחרון בישיבת המליאה, הולכת מציאות זו להשתנות. תב"ר בסך חצי מיליון שקלים, במימון מלא של משרד התחבורה, נועד להקמת מסופון לתחבורה ציבורית. לדברי ראש המועצה, מבשרת היא בין הרשויות היחידות שאין להן חניון לילה ותחנות קצה לנהגי האוטובוסים כדי לעצור ולנוח. עוד הוסיף יורם שמעון, כי נמצאו כמה מתחמים. הראשון יהיה בדרום 'המגרסה', היכן שהיה ה'דרייב אין' של בדיקות הקורונה. במסופון יהיה מקום לשישה אוטובוס ולמבנה יביל עבור הנהגים.
לפני שבועיים (גיליון 1068, 9.6), פורסם כי נרשמה התקדמות בכל הקשור להקמת מסוף שכזה, אלא במקום אחר – באזור 'המחצבה'. כפי שפורסם, במתחם 'המחצבה' אמור להיבנות מרכז למסחר ולתעסוקה המשותף לשתי רשויות- ירושלים ומבשרת ציון. באותה כתבה דווח, כי הוציאה המועצה צו ארעי לשימוש במגרש ריק כמגרש חנייה ציבורי. את נוסח הצו שלחה המועצה לרשות מקרקעי ישראל (רמ"י). עותקים ממנו נתלו במספר מקומות כדי שיראה הציבור ובמידת הצורך יוכל מי שמעוניין אף לערער על כך.
מרמ"י נמסר אז בתגובה: "היה צו חנייה במחצבה. הצו בוטל לבקשתנו כיוון ששפכו במקום עודפי עפר. הצו החדש נשלח אלינו כפניית ציבור. מכל מקום, לא נאפשר את קיום הצו, שכן יש למחצבה תכנון בעבודה".
השבוע קיבלה תגובה זו של רמ"י ביטוי בשטח. נציג רמ"י הגיע לאתר ביום שני השבוע (20.6) והשאיר במקום התראה בהאי לישנא: "לפי בדיקה שערכנו, הנכם תופסים את המקרקעין שלהלן שלא כדין. הנכם נדרשים לסלק ידכם מהמקרקעין ולפנותם לרבות מכל מה שנבנה או ננטע עליהם. בכוונתנו לפעול לפינוי המקרקעין באמצעים שעומדים לרשותנו, על פי כל דין ובין היתר לפי חוק מקרקעי ציבור ו/או חוק המקרקעין. הנכם רשאים להעביר לממונה במינהל מקרקעי ישראל את טענותיכם לעניין התראה זו בכתב ולצרף מסמכים שמוכיחים אותם וזאת לא יאוחר משבעה ימים ממועד התראה זו".
זה המקום לציין, כי יש לא מעט תושבים שמתנגדים להקמת המרכז המסחרי החדש במחצבה וגם להקמת מסוף האוטובוסים במתחם זה. הם הביעו מורת רוח מהודעת המועצה אז לגבי הקמת מסוף האוטובוסים ודברם הובא בכתבה שפורסמה לפני שבועיים. בין השאר נכתב: "במחצבה מיועד להיבנות מסוף אוטובוסים וניתן לערער על כך עד סוף יוני בבית משפט. ברור שכיסוי המחצבה באספלט יביא את הקץ על הרעיון להקים פארק טבע עבור התושבים ויביא להרס הטבע שהשתקם במחצבה… קיים הסכם עקרוני עם עיריית ירושלים לסיפוח השטח לירושלים והקמת אזור תעשייה במחצבה שלא מתיישב עם מסוף אוטובוסים… תושבי מבשרת מתארגנים להתנגד לתוכניות המועצה ולהתנהלות הכללית שנוגעת למחצבה".
השבוע פרסמו חברי הקבוצה הודעה לגבי מאבקם בתוכנית: "המחצבה הישנה ששוכנת בלב הר חרת הפכה לאתר טבע מיוחד במינו. יש לנו הזדמנות מדהימה לריאה ירוקה עבור הדורות הבאים – כפסע מביתנו. על המקום מרחפת סכנה ממשית: הרס הטבע, בניית אזור תעשייה וחניון אוטובוסים בכניסה לשכונת נופי החורש, פגיעה באיכות חיי התושבים, סיפוח חלק ממבשרת לירושלים ופגיעה קשה ברצף השטחים הפתוחים בין ירושלים למבשרת. הטבע סביב מבשרת שייך לכולנו, למעננו ולמען ילדינו – אנו נאבקים להקמת פארק טבע לאומי על כל השטח. הצטרפו למאבק ותרמו כפי יכולתכם. תרומתכם חיונית למימון המאבק המשפטי".
למידע נוסף: מצילים את מחצבת הר חרת באתר jgive.com.
מהמועצה המקומית מבשרת ציון נמסר בתגובה: "בתכנית הכוללנית של מבשרת ציון, אשר אושרה בשנת 2019, נדרש מסוף אוטובוסים בדרום היישוב, על מנת לאפשר תנאים בסיסיים עבור נהגי האוטובוס שמשרתים נאמנה את כלל התושבים במבשרת ציון. זה המקום לציין, כי בשנים האחרונות נמצאת המועצה בקשר עם משרד התחבורה על מנת לאפשר שדרוג ותגבור מערך התחבורה הציבורית במבשרת ציון, אך ביצוע השדרוג כאמור, מותנה על ידי משרד התחבורה בהקמת שני מסופי אוטובוסים – הראשון בחלק הצפוני של היישוב והשני בחלקו הדרומי. על מנת לאפשר את שדרוג מערך התחבורה, הוחלט במשרד התחבורה לממן את פתיחת המסוף הזמני. עם הקמת המסוף הקבוע במגרסה או במחצבה, יפורק לאלתר המסוף הזמני שמתוכנן בשטח המחצבה. בעניין המסמך שנתלה בפתח המתחם, יודגש כי המועצה נמצאת בקשר רציף עם כלל הגורמים הרלוונטיים ברשות מקרקעי ישראל. המחלקה המשפטית של המועצה יחד עם מחלקת ההנדסה, מלווים הליך זה בהתאם להוראות החוק ולהנחיות הגורמים המוסמכים".